Reboot

2013.01.28. 14:19 Öltönyösrabszolga

Nna, akkor lassan vissza is tér a motiváció, irkáljunk picit.

Ma találtam egy remek kis blogot, http://multikarrier.blog.hu/. Első ránézésre ilyen komoly HR Online meg egyéb "szakértői" kreténségnek tűnik, de valójában egészen szórakoztató, és mivel jómagam is ebben a környezetben tengetem hétköznapjaimat, jókat nevetek. És a kommentelők is értelmesek:) Az egyik azt írta, "...olyan sötét, mint a varjú hónalja"  Lefordultam a székről a röhögéstől.

Életképek tovább. Miután aláírtunk egy vastag szerződést, és én voltam a mögötte álló excelhuszár, nyilván mindenki jött az asztalomhoz gratulálni, pacsizni (15 perc hírnév), a főnököm meg megkérdez mindenkit, hogy tényleg mennyire jó gyerek volt már Öltönyös. Nos, csaknem 100% volt a pozitív visszajelzések aránya, egyetlen ember szólt be, hogy szép meg jó, csak mindig a fészbúkon lóg a srác.

No, egyrészt nekem is feltűnik, hogy olykor be se tolja az arcát a csávó, és jóhiszeműen azt feltételezem, hogy komoly meetingen van, akkor ő is feltételezhetné, hogy talán épp nincs dolgom, azért fészbúkozok. De a legjobb a főnököm reakciója volt: "Nem az a baj, hogy fészbúkozol, hanem hogy látják a monitorodat. A legközelebbi ültetésnél kapsz egy jobb helyet."

Úgyhogy ebben maradtunk, én meg óvatosabban fészbúkozok. 

Szólj hozzá!

Az olimpiai Lángos

2012.07.27. 14:24 Öltönyösrabszolga

Vessetek a mókusok elé, de nem értem ezt az Olimpiai láng mizériát. Minden városban, London minden kerületében megturnéztatják, lassan annyian fogták meg, hogy higiéniai kockázat lett. A kép mindenhol ugyanaz, ezrek állnak az út két szélén, rajonganak, őrjöngenek, hogy hát fú, de épp most jön mindjárt a LÁNG! Persze, értem én a történelmet, Prométheus ellopta, és az Ókori olimpia alatt őrizgették, legyen ez a szimbóluma. Oké, 1936-ban azt is kitalálták, hogy mostantól minden olimpia helyszínére induljon egy kis futás a lánggal, ezzel szimbolizálva a..a..a.aa mitis? De lendüljünk túl, sportolók, futók futnak vele sokat, igazi szívás, ha mondjuk Dél-Amerika legdélebbi csücskében lesz egyszer Olimpia, megnézném a vitát az egységsugarú securitys és a lánghordozó közt, amikor megpróbál beszállni égő fáklyával a hajóba/repülőbe:)

Akkor elárulom, így testközelből, mivé fajult ez a lánghurcolás:

Az oké, hogy nyilván kényelmesebb egy gázfáklyát hordozni, nem fújja el a szél, nem zavarja nagyon az eső, könynen újratölthető, satöbbi. De miért kell több, mint egy hónapon át minden angliai porfészekben megfordulnia? Eltévedt? Nehéz is futás közben GPS-el szarakodni.

Hogy is néz ki a városi lánghurcolás? Egyrészt városhatáron kívül senkit sem izgat, lehetséges, hogyminden városba kipostáztak egy fáklyát és a sarkon meggyújtják. Összeverődik a már említett hisztérikus tömeg, ennél nagyobb ovációt csak Backstreet Boys koncerten tudok elképzelni. Már nagyon úgy érzed, hogy most már mindjárt itt a láng, mert megvolt a kólaosztás, feliratkoztál a samsung mobilos nyereményjátékra, szereztél hosszú hengerpuffot, amivel lehet ütni mindenkit, mégsem fáj, megetted a hotdogodat is. Hatszáz rendőrautó, rendőrmotoros, gyalogrendőr felvonul. 10 perc múlva végigcammog az összes főszponzor kamionja, mosolygós hostessekkel, táncolnak, de főleg építik a brandet. Most már kezdesz fáradni, mert lassan egy órája állsz itt, a helyedet fel nem adod, meghát most már mindjármár itt a LÁNG! Jön még néhány szervező busz, a sarkon minden feltűnő járműről azt hiszed, hogy ez után már tényleg ott a futó, aki, fut, hogy elérjen végre az olimpiai faluba. Elképzeled, hogy patakokban folyik róla a víz, keményen küzd az utolsó kilométerekkel. Látatlanban is tiszteled, mert mégiscsak sportember.

torch.JPG


Tehát újabb fél órán belül megint megszaporodnak a motorosrendőrök, és igen, végre jön a LÁNG!!! Most már TÉNYLEG! És tényleg. Egy ötvenes nő sétált a lánggal, láthatóan életében nem futott még busz után sem, majd háromszáz méter múlva a sétát is feladta, és odaadta a szervezősrácoknak a fáklyát.

Összefoglalva: Reklám, fogyassz, vésd agyadba a brandet, topogj másfél órát, mert valaki fizetett egy kisebb vagyont X nemes célú alapítványnak, így vihette a fáklyát az utolsó párszáz méteren az adott városban. De mire a nagy ováció? Mire a nagy érdeklődés?

Az egész onnan jutott eszembe, hogy ma reggel épp az iroda előtt haladt el a láng, a kordonok mögül is csak úgy potyogtak az úttestre a gyalogosok, haláltól nem félve, érkező járműre nem számítva- A kollegák meg zombi arccal mentek, leszarják a kilencórás meetinget, hát itt a LÁNG!

Szólj hozzá!

Felismered?

2012.07.18. 16:15 Öltönyösrabszolga

http://www.police.hu/friss/BRF-20120718_a3.html

kiez.jpg 

A képen látható személy feltört egy autót és egy bankautomatánál a frissen zsákmányolt kártyákkal pénzt vett fel. Az egy külön sztorit megérne, hogy találta ki a PIN kódot, de ami mégjobban zavar, a "fénykép" minősége.

Ugyan nem derül ki, hogy milyen kamera készítette a képnek nem nevezhető valamit, az ATM, egy közeli térfigyelő, vagy micsoda, de egyszerűen nem értem miért ez a tragikus minőség. Egy 10 éves mobiltelefon is jobbat csinál. Bankrabláskor is mutogatják a bank felvételét, ami homályos, 2-3 képkocka per másodperccel mutatja az eseményeket, ami szintén kritikán aluli.

Mindezektől teljesen függetlenül, amikor az ember rátéved egy ipari kamerákkal foglalkozó honlapra, vagy kamerás közbeszerzésről olvas, netalán a bankok nyafognak, milyen drága egy ilyen kamera, akkor azt látja, hogy több milliós tételekről van szó. Namost amikor a Media Marktba betérve, 40 ezerért vízálló full HD kamerát tud venni az ember, akkor úgy érzi, valami nem stimmel. Egy ATM-be csak raknak már egy rendes kamerát, ami még a pórusokat is láttatni engedi az elkövető arcán, nem? Legyen tényleg komoly kamera, ne dzsunka kínai, legyen 200 ezer. De miért kell ilyen béna képekkel és felvételekkel etetni a népet? Vagy oka van, és direkt lebutítják az amúgy tűéles képeket? Nehezen hiszem.

3 komment

Címkék: vélemény foto dobbenet

Csak nekem van ezzel problémám?

2012.06.03. 11:19 Öltönyösrabszolga

Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk:

 
Einstand
 
 
Józan ember azt gondolná, hogy minimum népi nemzeti nagy felháborodásnak kellene lennie ebből, mivel alig több, mint egy éve fenyegettek meg mindenkit, hogy ha nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, egyrészt egy erkölcsi nulla, másrészt kiiratkozik a tökömtudja minek a rendszeréből és csak leshet, ha az életben még nyugdíjra ácsingózna.
 
Különösen fel kéne háborodnia annak a 95%-nak aki visszalépett, mert becsapták őket, hazudtak nekik, hiszen most épp ugyanazok a fiúk nyújtják be a javaslatot, hogy mégiscsak kegyelem van, mégiscsak kaphatnak azok is nyugdíjat, akik beintettek és nem adták oda a megtakarításaikat.
 
Tehát:
1. Dühít engem, mert rászántam egy fél napot, hogy elzarándokolnak a követségre munkaidőben, kiálltam a sort, kitöltöttem a nyomtatványokat, miszerint nem, önként nem adom, vegyétek el erővel ha annyira kell. Erre kiderül, hogy nem gondolták annyira komolyan.
2. Dühít téged, aki az első hangos szóra összehugyoztad magad és odaadtad az üveggolyóidat. Mint a homokozóban, nagyon régen.
 
Ami megdöbbentő, hogy csönd van. Teljes apátia, senkit nem érdekel, hogy mi lett vele, megvédték-e végül, vagy nem, csökkent-e végül az államadósság, vagy nem, volt-nincs, easy come - easy go. Szerintem már nem is emlékszik rá senki, hogy volt neki magánnyugdíjpénztára.
 
"És sok ezer napja ugyanaz az évszám.
Mert tart még az 1984-es év."

244 komment · 4 trackback

Címkék: vélemény

Nagy Olimpiai összeesküvés

2012.03.28. 17:16 Öltönyösrabszolga

Öltönyös valamelyik külvárosi londoni Tescoban bóklászott 2005-ben, amikor bejelentették, hogy hurrá, a 2012-es Olimpiát Londonban rendezik! Hát, biztos nagy öröm srácok, de egy hónap múlva húzok haza, biztosan szép lesz, örüljetek, a városi káosz meg már Más Valaki Problémája. Nem az enyém.

Vadász-vadász, itt áll Öltönyös hét év múlva, és pont az olimpia helyszíne mellett bérel egy kis kuckót. Rálátás a hullámvasútba oltott irányítótoronyra és egy nagy kupac stadionra.
 
Fél éve az folyik a bulvársajtóból, hogy mennyire jó, hogy itt ez az olimpia, a sok sportoló delegáció, mecénás, unatkozó pénzesember jön Londonba és akkora a kereslet a szállások iránt, nem ritka, hogy az átlagnál öt, tízszeres áron kelnek el a szobák, lakások. Mindenki nyer, szemekben pörögnek a dollárjelek, mint Dagobert bácsinak.
 
Nos, ez igen jó dolog minden szállásadónak, de nem annak a kb négymillió embernek, aki itt lakik, albérletben. A kedves tulajok fejét ugyanis telebeszélték mesés profitígéretekkel, és sorra rúgják ki a lakókat, mert az afrikai sportolók mecénásai biztosan gyémántban fizetnek azért a pár hét ottlakásért, és ezt senki sem hagyná ki.
 
Tehát, a landlordok mondják fel a szerződéseket, amit ugye törvény tilt az olimpia miatt, node ennyi esetet nem lehet kivzsgálni, meg ki az, aki bevallja, hogy a reménybeli pénzek miatt rúgta ki a lakóját? Ha mégsem  rúgnak ki, akkor is ott motoszkál a fejükben az óriási profit reménye, ígyhát brutálisan árat emelnek. Öltönyöséknek pl. csak azért 7%, mert 2 éve az volt a szerződésben, hogy maximum 7%, de 15%-ot akart a tulaj emelni. Ugye, az infláció nem volt 7%, és ezt a munkaadók is tudják, így a bérek nem emelkedtek annyit.
 
Öltönyös már csak arra kíváncsi, mi fog történni Augusztus 12-én, amikor ez a sok érdeklődő és ünneplő olimpikon hazamegy? Itt fog állni csillió üres lakás, lakókra várva, ami, ha igaza volt a közgazdasgtan tanszéknek, mélybe rántja az árakat. Érdemes beadni az albi felmondását hogy augusztus 12-én kelljen kiköltözni? 
 
Folyt köv, az írás munkacíme: Miért szívás az olimpia, avagy hónaljszag a central line-on.
 

1 komment

Címkék: vélemény london lakas fogyasztovedelem

Hová jut a világ?

2012.02.15. 21:06 Öltönyösrabszolga

Öltönyös életében először PÉNZT adott játékért. És ez nagy dolog, figyelembe véve, hogy már elvből sem vennék meg egy játékot sem.

Valószínűleg a szocializáció az oka, öt évesen az ember még nem nagyon fogja fel, hogy a c64 mellett heverő kazira felmásolt 14 játék valójában szellemi termék, amiért fizetni kell(ene). Nagyot ugorva, a warcraft 2 is 20 lemezen utazott hazáig, míg a 18. lemez 95%-nál hibát jelzett és még egy borzasztó napot kellett várni, mire ismét elhoztam. A gyerekkor pedig meghatározó, a játékért soha egyetlen ismerősöm sem fizetett, én is lemásoltam a másolat másolatát.
 
Íme, egy lemásolhatatlan játék, egy sima tower defence flash-ben. Ameddig csak lehetett, eljátszottam vele, elég sokáig ingyenes. Már 239-es szintű varázsló voltam(muhaha), ami minimum 200 játékóra befektetése után lett meg, és úgy éreztem, ha tovább akarok menni, nem lehet kikerülni, regisztráció, paypales fizetés... majdnem 5 dollár a további játék ára. Tudtam, mert korábban párszor már felmerült a gondolat, de mindig a "lóf*szt fogok fizetni játékért" felkiáltással megnyomtam a mégsem gombot. Egészen eddig.
 
Amúgy irodai munkakerülésre nem ajánlott, mert belemerülsz, és amellett, hogy nem pörög a GDP, még a főnök is könnyen rajta kaphat. Tower defence fetisisztáknak kötelező darab.
 
Update, Március Nyolc. MINDEN acsit megszereztem. Eltűnt a kihívás, ismét lesz időm bármi más hasznosa!:)
 
 

 

2 komment

Címkék: vélemény ajanlo élmény computer szorakozas

Ingyenhitel a frissdiplomásoknak

2012.01.20. 13:00 Öltönyösrabszolga

Nem, továbbra sem fogok nagyon hírekről véleményt írni, node most mégis.
 
Az alábbi cikk szerint mostantól a diplomásoknak Magyarországon kell dolgozniuk a képzési idő kétszereséig, a végzés utáni 20 évben bármikor.
 
A cél elvileg az, hogy itthon tartsuk a képzett munkaerőt, ami szép, és nemes gondolat. Azt mondják, aki a 20 év után nem tud felmutatni megfelelő mennyiségű munkaviszonyt Magyarországon, annak vissza kell fizetnia  a képzés díját, amely félévenként AKÁR  TÖBB százezer forint is lehet!
 
Jujajj, most megijedtem.
 
Egyrészt, ha csak 20 év múlva kell visszafizetnem a képzés költségét, akkor az 20 éves ingyen hitel. (persze mégjobb, ha egyáltalán nincs kötelezettség, de szolidarítson már egy picit a fiatalság is, meg válság van, stb.)
 
De tegyük fel, rászámolják a jegybanki alapkamatokat, szóval nincs ingyen (de még mindig NAGYON olcsó hitel)
 
Szóval általában a Diplomás Pisti, ha a szakmájában helyezkedik el külföldön, akkor azért nem keres rosszul. Feltételezve, hogy Nyugat felé indult, és az emebrek 90%-a így tesz, csak a maradék 10% megy kalandvágyból, szerelemből és egyéb irracionális okból Laoszba kormányhivatalnoknak.
 
Szóval félévenként a többszázezer. Legyen középáras a képzés, 500 ezer forint per félév. Nyilván a kamu közgazdász szakokon ez inkább csak 200 ezer, Orvoséknál meg sokkal több, de várhatóan az Orvos ki fogja termelni magának, mondjuk Norvégiában.
 
Tegyük fel, 10 félévet töltött felsőoktatásban emberünk, azaz átlagosan 5.000.000 forint "tartozása" van. Namost ez az ötmillió szinte aprópénz, de maximum egy éves megtakarítás, kb a harmadik munkában töltött évben. (feltételezve, hogy valami rendes helyre vették fel emberünket és nem feketemosogatónak, de akkor már rég rossz, mindegy, hogy a világ melyik részén van.)
 
A konklúzió számomra az, hogy hogy ez a súlyos retorzió egyáltalán nem tart itthon senkit, aki csak egy kicsit is komolyan gondolja a karriert. Mondjuk 20 év múlva nem mintha tétel lenne az az 5 misi, sőt, kinézem a közigazgatásból, hogy simán elhagyják az adataimat, de ha bejött az élet, akkor sosem fognak megtalálni Zürichi lakásomban. Vagy Andorrában. Vagy a Bahamákon.
 
Ismét, az unalomig ismételt kliséhez érünk vissza, miszerint ne büntetéssel, hanem rendes fizuval csábítsák maradásra az ifjakat. Nem kellenek svájci fizetések, elég egy sima osztrák 2000 Euro nettó. Az már akkora jólét, hogy nagyon kevesen vállalnák a macerát a másik országgal, beilleszkedési nehézségekkel, és a többivel.
 
Teccikérteni?

224 komment · 5 trackback

Vámpír meeting

2011.12.09. 08:01 Öltönyösrabszolga

Rohadt unalmas meetingen ülök és körbenézve a másik 3 résztvevőn, mindegyiknek olyan vámpír arca van. Bármikor kivillanhatnak a hegyes fogacskák és egy jót lakmározhatnak belőlem. Élevzik ahogy végigmennek a hülye listájukon, nevetgélnek olyan dolgokon, amiken leginkább sírnék, tehát bármikor bekattanhatnak.


Sean Conery, a főnök már a teambuildinges városnézésen is elképesztoen jól utánozta a túravezetőt, akinek a nevetésétől mindenkit rázott a hideg. Wuuuááá.

Olivér a jószabású öltönyében, igazi tűzzel a szemében élvezi a process reszelést, kiver a víz attól ahogy kimondja hogy process. Process. PROCESS!

Mr Törzstag már nem mai vámpír, ráncos az arca, és komoly, intellektuális fejet vág, miközben hümmög. Ezt még beírja a cellába, aztán máris a véres serlegért nyúl, hogy kortyoljon egy jót, és szakértőként ízlelgesse.

Próbálok kiszökni wc-re, a túlélés a tét, hátha megúszom ezt az egészet élve, bár nem sok remény van.
Vagy túl sok vámpíros-zombis filmet nézek?

TrueBlood.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: munka london portre kitalalt

5 és fél óra

2011.12.08. 08:09 Öltönyösrabszolga

Tárgyalás a régi vevővel

Öltönyös rég látott ilyen egy szarrágó bandát. Kiemelt ügyfélként így is piaci ár alatt fizetnek, erre jönnek, hogy tervezzük már át a hálózatukat, itt-ott kapacitás bővítés, jobb szolgáltatás, minden helyre egy vadiúj router telepítése, mostantól nagyobb flexibilitás. Megtettük, 10%-al kisebb lett a végösszeg, mint amit ma fizetnek. Összesen havi 67 ezer fontot.

Erre most jönnek és már két órája rágódunk helyszíneken, hogy ez így drága, meg úgy nem jó, és képesek havi 50-100 fonton vitatkozni, egymással is. Persze ahol csökken az ár, ott valami szolgáltatást is be kell áldozni, eddig keményen ezerhatszázat alkudtak le, cserébe egy kevésbé rugalmas, kevésbe bővíthető, kisebb sebességű hálózatot kapnak. Majdnem 2.4% kedvezményért.

Az előbb épp havi hetven fontról beszéltünk 10 percet, hogy most business class bérelt vonaluk legyen vagy egy sima lakossági ADSL. Ha utóbbi behal, kb 1-2 hét mire a helyi szolgáltató kiküld valakit megnézni. Business classal meg 8 órán belül garantált működés. Namost ha abban a gyárban nekik fontos hogy működjön a hálózat, csak megér ez havi hetven plusz fontot nem? Nem. Nekik nem.

Ha hozzászámoljuk, milyen kulcsmberek ülnek és faragnak kis pénzeket, tiszta őrültségnek tűnik.

Amelyik CIO meg SPORTCIPŐBEN és FARMERBEN képes eljönni egy ilyen tárgyalásra, abból mondjuk ki is nézem ezt a spúrkodást.

Ami tuti: Öltönyös sosem szeretne nekik dolgozni, képesek lehetnek kifizettetni a saját gyárból származó csokifogyasztást is a dolgozókkal.

boring-meeting.jpg

1 komment

A láthatatlan Ducati, utóélet

2011.12.05. 07:47 Öltönyösrabszolga

 Most utálni fogtok, fizetési kötelezettség alól kibúvó mocskos rohadéknak fogtok tartani, de nem érdekel. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik érdeklődnek, hogy lehet egy blöffel egy ötszáz fontos tartozás felét elengedtetni.

 Történt, hogy áprilisban a csodaszép paripát két nappal vásárlás után szépen ellopták. Biztosító fizetett, Öltönyös meg úgy gondolta, hogy akkor itt a vége, mivel nincs mit biztosítani, nem is fizeti a havi részleteket. Biztos, ami biztos, felhívta a biztosítót, és felmondta a biztosítást. Van róla papír, minden OK. Mindent szépen, szabályosan akart csinálni, tényleg.

 Egy napsütéses októberi délutánon, csörög a telefon, és egy követelésbehajtó cég érdeklődött, hogy én vagyok-e aki vagyok, mert lenne itt 510 font tartozás, ami az egész éves biztosítási díj fennmaradó része. Öltönyös próbálta elmagyarázni, hogy a biztosítási időszak második napján sajnálatosan nyoma veszett a járgánynak, így aztán ugye, mi a fenére fizessen biztosítást olyasmire, ami nincs is. No, hát ezek az angol kalózok nem így gondolják, náluk bizony az egész éves díjjat be kell csengetni lopáskár esetén, és akkor vagyunk rendben. Mondjuk így én is biztosítanék, nem tűnik szar üzletnek, 640 font volt az éves biztosítás egy 1100 fontos motorra. És ez ugye a legolcsóbb ajánlat volt. Ugye ha csak minden második motort lopnak el, még akkor sem jár rosszul a biztosító.

 

A biztosító állítólag küldött felszólításokat, amik sosem jutottak el Öltönyöshöz.

 

Ez nagyon nincs így rendben, de attól hogy a törvény hülyeség, még törvény marad, elbújni nemnagyon lehet előle, így fizetni kell. Azért ahhoz Öltönyös ragaszkodott, hogy küldjenek róla valami papírt, ne csak telefonos fenyegetőzés legyen. 

 Három hét és három telefon után sikerült is ez a művelet, és a papíron az áll a lehetőségek közt, hogy

-kifizetem telefonon keresztül

-kifizetem a weboldalukon keresztül

-részletfizetésért esedezem

 VAGY

 -ajánlatot teszek, hogy érjék be kevesebbel.

 Micsoda? Settlement offer? Hát akkor játszunk egy picit, ajánlok nekik valamit, legrosszabb esetben nem fogadják el. A tétet meg is tettem, nagyjából 50%, 260 font.

 Másnap csörög a telefon, és elkezdődött "we normaly do not accept anything less then the full amount" (akkor miért ajánljátok fel, hogy alkudjak?) kezdetű mondóka, amikoris bevillant a blöff ötlete. Kedvesen elmagyaráztam Ügyintéző Mancikának, hogy én kb 10 napon belül Dél Amerika távoli pampáira távozom és a következő 10-20 évben nem szándékozom visszatérni Angliába, így vagy elfogadja az 50%-os ajánlatomat, vagy nem kapnak semmit. (Haha, mert ha tényleg mennék, miért ajánlanék akár egy söröskupakot is?)

 Hallani lehetett, hogy keresi azt a scriptet, amit a váratlan fordulatokkor kell mondania, és biztosított arról, hogy ezt meg kell beszélni az ügyfelével, managerével, satöbbi, majd értesítenek a döntésről.

 Másnap  már rutinból hív Ügyintézo Mancika, aki arról szeretne tájékoztatni, hogy elfogadják az ajánlatot, november harmincig egyenlítsem ki a 260 fontos tartozást.

 Úgy tűnik, happy end, nagyon megijedtek, hogy egy buznyákot sem kapnak, így az ötszáztízből máris csak kétszázhatvan lett, ami testvérek közt is 80 ezer forint. Vajon mennyi lett volna a minimum összeg, amit elfogadnak? Százötven? Száz? Egy? Erkölcstelen gonoszság-e lealkudni az összeget, ha lehetőséget adtak rá? Genyaság-e egy 1100 fontos motorra 640 fontos biztosítási díjjat megállapítani? (csinos 175 font önrésszel, valamint ez csak lopás és felelősségbiztosítás, nem CASCO)

NNa, lesz még poszt az angol biztosítási rendszer útvesztőiről, amint letisztul a történet vége egy balesetről, ahol nem Öltönyös a vétkes fél. Rögtön kis is fog derülni, mitől olyan elszálltak a biztosítási díjjak Angliában. Csak egy kis spoiler: 2730 javítási díjjat állapítottak meg, amit levernek a másik biztosítón. Az nem zavar senkit, hogy a motor alig 2400 volt, de neeem, ez még nem totálkár. Behatják még rajtuk a cseremotor bérleti díjját, amit biztos nem barátian állapítanak meg, az összes létező ügyintézési költségüket, valamint most indul a személyi sérülésre irányuló kérelem, ami szintén sokba fog kerülni.

Szólj hozzá!

Címkék: motor london hivatal

Louis Fernando Alfonzo. Szerintem Garcia is.

2011.11.28. 12:12 Öltönyösrabszolga

Eljött közénk a HR isten, Ranjit Harmankumar egy kis kötetlen csevegésre, hogy találkozhasson az alkalmazottakkal. Kávé, süti és várhatóan bődületes általánosságok, hogy mennyire fontosak az emberek a cégnek, micsoda fantasztikus dolgozói teljesítményértékelési rendszerünk van, mik a várható fejlődési irányok a vállalati HR politikában, illetve bármi, amit csak a bullshit generátor kidobhat magából. Értelmetlen fingreszelés, na.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baráti módon a konyhában körberaktuk a székeket, mindenki egyenlő köztünk, akkor várjuk a kérdéseket; Az elsőt spanyol barátunk tette fel, aki valahogy mindig furcsának tűnt nekem, de elkönyveltem annak, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, biztosan jó munkásember, sokat nem foglalkuzunk egymással, egy jónapot meg belefér olykor. A Torreádor rögtön egy kőkemény kérdéssel indított: Vajon rendben mennek-e a folyamatok nálunk, mert ő már két éve panaszkodik egy munkatársára, minden követ megmozgatott, mert szerencsétlen inkompetens kollegája mindent elrontott, és másfél évbe került, mire végre sikerült megszabadulni tőle.
 
Ranjit szemei kerekedtek, hogy ezt most itt így biztosan harminc emberrel kell-e megvitatnia, semmit nem is tud az ügyről, így elég nehéz állást foglalni a témában, de kedvenc Torreádorunk nem hagyta annyiban és erőltette a kérdést. Kész, nem lehet kitérni előle.
Roppant kínos tíz perc volt, és az is maradt, mert a következő kérdés is az érdeklődő spanyoltól jött, hogy miért is nem kapunk értesítést a cégen belül felmerülő állásokról? Hát, pedig kapunk. Jó, de az a kis magazinban van elrejtve, és őt nem érdekli, ha indiában valaki házasodott, lebabázott, őt csak az új állások érdeklik. Hát izé fiam.. lapozz oda, nem kell elolvasni a többit.  Dde..de.e... az úgy nem jó, neki nincs ideje ilyesmire. Hát.. izé.. akkor a hr rendszerben állíts be egy állásfigyelőt, régió, munkakör stb alapján lehet e-mail alertet beállítani és jön csak neked a kivonat amint felkerül az állás. De az sem jó, mert nem muködik. Kollegina szerint pedig dehogynem, ő használja. A vita azzal zárult, hogy akkor bemondta a spanyol, hogy a HR isten jöjjön oda majd az asztalához, hogy megbeszéljék, mert itt őt most nem értik meg.
 
Kollegina szerint simán részeg volt, szerintem csak végletekig frusztrált, valójában sosem tudjuk meg. Azon sem csodálkoztunk volna, ha előránt egy uzit és kapja be az egész világ alapon lekaszabol mindenkit. Nem tudom mi lehet vele, ma még nem láttam az asztalánál:) 
Amikor feltűnik a youtubeon vagy egy mézesmázas vígjátékban a kiboruló alkalmazott aki őrjöng az irodában.. azt hittem, ilyen csak a mesében van. 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka london portre rabszolgasag

Költözés

2011.11.11. 08:25 Öltönyösrabszolga

Behalt a freeblog napi mentést végző szervere. Mondjuk azt nem értem, hogy akkor miért az elmúlt három hónap bejegyzéseit vesztették el, de szerencsére Google barátunk mindent megőriz. Viszont elég volt, emlékeim szerint ez már a második komolyabb baki volt a freeblognál, így végleg átköltözöm a blog.hu-ra, és egyszer végigjárom az összes macerát ami a költözéssel jár. Még rá kell jönnöm, hogy tegyem ki az ajánlott blogok listáját, hátha lehet valami jó kis fejlécet adni a blognak, de majd belejövök.

Addigis, türelem, tornaterem...

kabumm

Szólj hozzá!

Címkék: computer

Hülyegyerekek

2011.11.01. 15:15 Öltönyösrabszolga

trópusi vihar


A két kismókus szorgalmasan túrja az internetet napok óta, le kellene foglalni a három hét múlva esedékes nyaralást. A csodás Barbados cél, most erre vágynak, nincs vita, fehér homok meg kék tenger kell, jó meleg idővel. Az elmúlt 5 év nyaralásai összesen kerültek kb ennyibe, de kit érdekel, már csak a megfelelő partszakaszt keresik ahová egy hétre letűzhetik a napernyőt.

Megvan a kiszemelt resort, nyálcsorgatva nézegetik a képeket, tripadvisor, beindul a gépezet, foglalás, bankkártya adatok megadása, satöbbi.

Azért a kisördög csináltat velük egy utolsó időjárás ellenőrzést, és ekkor dől össze minden. November vége, december eleje nagyjából a legcsapadékosabb időszak kellős közepe a Karib-térségben, sanszos hogy a képeken sugallt napfény-pálmafák-mosolygós emberekből csak a pálmafák lesznek jelen, amúgy szakadó trópusi eső.
Ígyhát most a kérdés: Hova menjenek nyaralni a kismókusok?

2 komment

Címkék: london utazas

8 bites muzsika és a youtube legmélyebb bugyrai

2011.10.25. 23:37 Öltönyösrabszolga

Ez annyira elborult, hogy gondolni sem mertem, hogy ilyen létezik. 8 bit chipmusic. Szerintem mindenki játszott hasonló hangeffektekkel gyerekkorában.

Az meg sem lep, hogy egy maroknyi ember ma is ír zenét ezzel a technológiával, és élvezi annak hangzásvilágát, korlátait, fogadjuk el, hogy valakinek ez jó.

 

Még az sem túl meglepő, hogy híres számok átiratai is megjelentek.

Ha nagyon keres az ember, előkerül a youtube legmélyebb bugyraiból szomorú szamuráj is. De ez legyen házi feladat.

NADE HOGY DURVA SÁTÁNMETÁLT DIREKT ILYENRE ÍRJANAK, az már nekem picit sok. Vigyázat, ez elég meredek, megosztó tartalom. Vagy loopolod és egy órán át ezt fogod hallgatni, vagy a tízedik másodperc körül kikapcsolod és megjegyzed a nevét, nehogy máskor is belefuss.

És akkor most pihenésképpen valami teljesen másként elborult. Look at my horse, my horse is amazing!

Tudodmit?

Ha már elborult videók:

Ebből is van persze 10 órás mix... (és igen, tudom, tudom, hogy nagyon régi, de abszolút ide illik)

Szólj hozzá!

Címkék: zene video computer dobbenet

A jó telesales-es nem adja fel!

2011.09.26. 23:07 Öltönyösrabszolga


Tibor friss bevándorlóként épp a londoni munkakeresés nevű társasjátékot játsza, és mivel minden kezdet nehéz, miután kimaradt egy körből, rögtön a szanatórium mezőre lépett. Egy gyógysör után megrázta magát és nagyjából harminchét munkakereső hírlevélre iratkozott fel. Még tart a büszkesége, így a zoknipárosító, csirkegyári szeletelőspecialista, valamint a szórólaposztás balerinajelmezben a minimálbér feléért még nem gondolkoztatja el eléggé, így mindenáron öltönyös melót akar.


Az irodai patkánymaffia meg pont az ilyenekre vadászik. Adott egy termék, ami, hogy kicsit megnehezítsék a tiborok dolgát, nem is túl kézzelfogható, mondjuk valami jól hangzó menedzsment konzulting, amit legalább olyan nehéz eladni, mint jeges vizet az eszkimóknak. A maffia TUDJA, hogy egy ilyet iszonyat sok munkaórába kerül eladni, így még minimálbérrel számolva is sokba kerül. Így tehát az állásvadászó lelkes tiboroknak küldenek egy emailt, hogy gratulálunk, nagyon megtetszett az önéletrajzod, szeretnénk ha megjelennél kedden este fél hétkor a Bitumexnél személyes interjúra. Későket sajnos nem áll módunkban beengedni. Red flag 1. Mi az, hogy későKET? Hát többen leszünk? Majd kihullik a férgese.


Ott voltunk, nem késtünk. Red flag kettő, Öltönyös is írt az e-mail címre, hogy hát hallotta hogy palimadarakat keresnek, roppantul érdekesnek hazngzik, meg lehet-e jelenni? 10 percen belül vissza volt igazolva. Lehet. De csak mert jónak tűnsz te is.

Nagyjából 20-30 kis áldozat ült csendben az irodában, székeket elhúzgálva az asztalok mellől, mindenki full kiskosztüm / öltöny-nyakkendő, fényes cipő, ahogy egy CEO állásinterjúra illik megjelenni. Fotó mellékelve, kattintásra nagyobb lesz.

A mai showman, James pontban fél hatkor megjelent, és villámgyorsan vázolta a helyzetet. Menedzsment konzultingot árulunk, pár hónapja költöztünk ebbe az irodába (a koszból ítélve az a pár hónap olyan 50-60 lehet) és már keressük az újabb csillogó irodánkat, mert mint látjátok, rohamtempóban bővülünk. Válság van, de mi ennek örülünk, mert így még nagyobb a kereslet a termékünkre, szóval egy félig vak, értelmi fogyatékos csincsilla is el tudná adni, hát még ti, igazi talpraesett sales managerek. Szóval 5 percen belül elhúzta a mézesmadzagot, enyhe csúsztatással elültette a gontolatot az áldozatok fejében, hogy három-hat hónapon belül ők nyitják az új irodát Dubaiban. Szalagvágás, pezsgő, siker, pénz, fogsoron megcsillanó sales-vigyor.

Nnna. Az lesz, hogy gyorsan fel is mérjük a kommunikációs készségeiteket, itt ez a pár telefon (Tibornak ekkor tűnt fel, hogy több telefon van az irodában, mint számítógép) ahol rögtön kis szituációba is keveredtek, na nem kell megijedni, nem a vevővel, csak ezekkel a lelkes sales srácokkal, bök az iroda túlsó szegletében szalonnázó fiatalokra. Lehet elvinni a scriptet, itt van az asztalon hatmillió példányt csináltunk, hogy jusson mindenkinek (meg a jövő hetieknek is).


"Good morning, my name is _______, calling from Strategy Insights International. I understand that you are the CEO/MD/Partner at _____ (Company name), is that correct?


The reason I have contacted you directly is that we are working on a very senior HR project and we are looking for a company bla-bla-blah..."


Egész oldalas a szöveg, aki a végére ér anélkül, hogy rácsapnák a telefont, az lesz a hónap dolgozója, vagy valami ilyesmi. Tibor szerint ez a cold callingos telesales még az áruházban parfümöt/ internet előfizetést/ kristálynyulat rádtukmáló agresszoroknál is rosszabb egy fokkal, ígyhát úgy gondolta, hogy távozzunk angolosan.


Mondjuk útban kifelé feltűnt, hogy az eligazító és tájékoztató cetlik az asztalra oda vannak ragasztva, és a ragasztó állapotából ítélve nem ma kerültek oda, bizony már több havi kosz van a félig felpenderedett cellux alatt.


Gyerekek, így nem lett Tibor bácsikátokból telesales-es, így folytathatta a társasjátékot. Mivel ezután a kocsmában dobott egy hátast hatost, így húzhat egy szerencsekártyát, ami alatt remélhetőleg egy igazi állás lapul. Sok sikert!

 

Napirajz - PAH

Kép innen: http://napirajz.hu/archives/2007/06/22/PAH/

Ámbár klasszikus. Ha nem ismerted, azonnal kiolvasni a Napirajzot.

4 komment

Címkék: karrier london portre dobbenet

süti beállítások módosítása