Kezdődjék a HARC!

2009.09.17. 18:13 Öltönyösrabszolga

Öltönyös szép nagy pesti bérházban lakik, macskakő az udvaron, körfolyosók, 100 éves idill. Feri bá', aki nem lakik a házban, minden reggel hat és hét között, amikor a legtöbb lakó békésen aluszkál, hetente kétszer behúzza a kukákat az utcáról, az udvar végébe. Eddig rendben is lenne, Feri bá' kap pénzt ezért a háztól, és kész.

Csakhogy behúzni a kukákat nagyon hangos dolog, az apró műanyag kerekek, az üres, öblös  kukák a sárga macskakövön irtózatos robajjal siklanak, és az egész ház felébred erre. Hatkor. Fél hétkor.

Feri bá'-t ezért mindenki gyűlöli, Öltönyös próbált már finoman beszélni vele, hogyhát nem lehetne-e picit késobb csinálni. Nem, ellopják a kukákat. Mert délután 5 és reggel hat közt nem lopják el, hiszen délután húzza ki őket.

Feri Bának próbáltam érvelni emberséggel, hogy ekkor még mindenki alszik, de az őt nem érdekli. Feri bá a házirendre is nagyívben szarik, miszerint este 10 és reggel 8 közt csak lábujjhegyen illik közlekedni is.


Ma délután Feri'bá ismét kukát húz éppen kifele, Öltönyös pedig lement hozzá megint érvelni. Feri bá' egyből emelt hangra váltott, kikerült és tolta tovább a kukáit, "hagyjon engem békén, le vannak maguk szarva, nekem még 17 házam van."

Egészen belelendült, a mondat közepétől nehéz volt érteni, habogós dadogás lett úrrá rajta, és látszott, hogy nagyon felment a vérnyomása! Jajj, hogy meg ne ártson a lelkemnek....

Tehát szép szóval nem megy. Közös képviselet cégnél, ergo szarnak rá. Kérdés az olvasók felé, és most itt KOMOLYAN javaslatokat várok, mit lehet tenni? Nyilvánvaló, hogy Feri bá' szarik mindenkire, észérvek nem működnek. A biciklije kerekét kiszúrni mégsem szép dolog. Mit tegyünk, hogy végre nyugalom legyen?

MIT????

5 komment

Címkék: portre dobbenet lakas

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr783400073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint · http://jacint.bog.hu 2009.09.19. 19:44:55

Talán legközelebb menj le, mielőtt jön, egy vödör vízzel a kezedben, hogy te lemosnád azt a kukát, mert ahhoz van kedved, és várjon egy picit... Ha azt mondja, hogy akkor húzd is be, akkor mond azt, hogy ahhoz nincs kedved, és különben is az az ő kötelessége... Ha elmegy, akkor nem teljesítette, ergo lehet kezdeményezni a pénzének a csökkentését...

Hugi 2009.09.22. 15:12:54

gumikerék vagy plüsskerék, vagy más módon letompított hangú kukakerék. Aztán meg már húzogathatja a Feribá a kukákat kedvére, csak ne fütyörésszen meg danolásszon közben túl hangosan. Meg kell kérdezni a szemétszállítókat, hogy mennyiben akadályozná a kukák ürítését, ha mától más volna a kereke, mert ugye az sem jó, ha a kukásautóba nem bír a szemét beleborulni. Vagy ha más a rendszer, akkor egyszerűen csak cseréljétek le a kerekeket.

Trillian · http://mind-the-gap.freeblog.hu 2009.09.24. 23:46:26

Mintha létezne olyasmi, hogy Társasházak Országos Érdekvédelmi Szervezete (nem feltétlenül ezen a fedőnéven futnak), akiknek az (is) a dolga, a hogy közös képviseleteket befenyítsék adott esetben. Ha tehát a közös képviseletet ellátó cég nagyívben tojik a Ti írásos panaszotokra, akkor lehet feljebb is tolni az ügyet. Persze ehhez szerintem egy lakó kevés lesz, legalább 20-30 embernek kellene összefognia, ha tényleg mindenkit zavar... Amúgy tényleg nem rossz ötlet filccel bepólyálni a műanyagkerekeket, valamennyit biztos használ. :)

Bandy 2009.09.25. 20:27:43

Csá. A véleményem Feribáról: Ha vitába szállsz vele, akkor csak méghangosabban fogja húzni. Az ilyeneket le kell kenyerezni vazze. Kimész a közértbe, veszel neki 4db legóccsóbb 80 Ft-os sört és leviszedneki, hogy nagyon örülnél, ha a 17 ház közül ezt hagyná utoljára, és megpróbálná csendbe behúzni, vagy ha jó erőben van akkor emelve behozni az üresen kb 5 kilós kukákat. Ja és hogy motivált legyen Feribá, mond meg neki, hogy ha esetleg így csinálná, akkor jövő hónapban is leesne egy kis söricilin. A jó öreg munkásemberrel is lehet beszélni, csak tudni kell mi motiválja ;)Egy próbát megér szerintem.

Hugi 2009.09.28. 09:46:46

Ha csak a saját intézményemből indulok ki, amiben dolgozom, akkor megmondom őszintén, nem megyek semmiféle szövetkezetbe olyan dolgokért, amiknek elintézését Tőlük várom. Túl sok fölös energia ahhoz képest, hogy a kerekeket lecseréljem valami alkalmasra. Egy telefont / levelet persze megér valami illetékes szervhez, nehogy aztán meghurcoljanak azért, mert illegálisan lecserélted a közkuka finomművű kerekekit. (Tényleg, kié a kuka? Mert ha a ház kifejezett tulajdona, akkor ez könnyebb lesz.) De szerintem egy erre irányuló engedélyt hamarabb kap bárki, mint hogy azt elérje, hogy a kukák máskor legyenek behúzva. Nem kell egyből a Zeusz-Buddha-Jóisten konzorciumhoz fordulni, csak mert itt a földön van egy kis elintéznivalód.
süti beállítások módosítása