A Világmindenség, meg minden

2009.08.01. 09:53 Öltönyösrabszolga

Öltönyös Nem tud aludni. Szombat hajnal fél 10. Elkezdett blogokat olvasni, olyanokét, akik valaha számítottak neki, némelyikkel ritkán beszél, akikkel van valami közös titka. Felnéz rájuk, és/vagy jókat buliztak együtt.

Az ember rájön, hogy jobb lett volna akkor még egy kis időt velük tölteni, mégiscsak a sörözést választani ZH-ra tanulás vagy egyéb kifogás helyett, most már nem lehet egyszerre, mindenkivel.

Nem, ezeket az embereket nem lehet kényszeríteni, hogy egy helyen éljenek, egymással, egy városban, másfelé tart mindenki. Ha véletlen találkozol velük, nagyon bután hangzik a kérdés: Na és mi van veled, mit csináltál az elmúlt egy/kettő/három évben? Bután pislognak, mint hal a szatyorban, hát írtam róla Blogot, nem olvastad? Nem. Nos, akkor nehéz lesz elmondani, annyi minden történt. Egy év, azóta minden nap egy élmény volt, és ezt mondjam el 2 percben itt a Blaha aluljáróban? Nagy szemekkel néztek egymásra, majd dumáljunk egyszer. Aztán mindenki megy az aktuális életébe, vissza.

Érdemes őket olvasni, gondolkodnak, örömködnek, tapasztalnak, és még mindig álomvilágban élnek. Vagy épp térnek vissza a földre. Sokminden összeköti őket, rengeteg időt töltöttek együtt, egy célért, aztán mindenki ment, amerre látott. Mikor buliznak legközelebb együtt? És mikor fognak együtt dolgozni? Öltönyös ezt várja igazán, hogy ennyi inspiráló lángelmével dolgozhasson. Vagy legalább párral közülük. Szóval velük:

Maso, Ausztrália
Viki, Kenya
Szaki, Jordánia
Cory, Magyarország
Boca, Szingapúr
Jucus, Norvégia
Zsótti, Miami
Oksana, Magyarország, Jordánia
Bence, Shanghai
Klári, Kína
Ildi, Dél-Afrika
Vix, London

És akik nem írnak/tak blogot? Velük is. Legtöbbjükkel.


Disclaimer: Ha kihagytalak a listából, az azért van, mert szombat reggel nem találtam meg a blogodat. Ez a bejegyzés is kb a negyedikbe beleolvasás után történt, és még olvasok:)

2 komment

Címkék: utazas portre

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr383400065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint · http://jacint.bog.hu 2009.08.02. 20:30:49

Az élet márcsak ilyen... Összejön pár kapcsolat, aztán elmúlik, és utólag döbbensz rá, hogy milyen jó is volt akkor, amikor még természetesnek tűnt... Itt van pl. Laci, aki a szomszéd plázában volt fényképboltos, Ő csinálta az esküvői képeinket is... Szóval valahányszor elmentünk vásárolni, minimum egy negyedórás duma belefért... Pl. őrült receptek... Rántott Snickers, meg Szerb Katona Sírja... Aztán tönkrement a fényképbolt, Laci meg ki tudja, hol dolgozik... Néha - Karácsonykor - sms, de ez már nem az igazi... Ja, és örülök, hogy újra írs...

Hugi 2009.08.03. 15:01:58

Az élet ilyen, nincs ezen mit görcsölni. Ez olyan dolog, hogy valamennyire a barátok is "jönnek-mennek", mert mi magunk is változunk. Minél öregebb vagy, minél színesebb életet élsz, annál több ilyen régi cimborád lesz. A "hogy vagy?" kérdésre meg meg kell tanulni válaszolni. Aktuális munkahely, elváltam, megszületett, mi van a kutyáddal, hallottam, hogy az Izéke mizél mostanában, vagy bármi, ami eszedbejut róla, vagy érdemesnek találnál megemlíteni a "ki vagy te egyáltalán?" témakörben. Amióta egri kötődésem is van, rájöttem, hogy ez csak minálunk megy nehezen, bunkó rohanó pesti népségéknél. Legalábbis arrafelé azt tapasztaltam, hogy amikor összefutunk olyanokkal, akiket Ő már évek óta nem látott, tulajdonképpen ott folytatják, ahol abbahagyták, aztán megint mindne jót kívánnak egymásnak. Figyelnek egymásra, nem csak fizikailag nem mennek el egymás mellett. Egy a fontos: amikor megkérded, hogy mizu, legyen érdeklődő ábrázatod... és figyelj is... :)
süti beállítások módosítása