A jó telesales-es nem adja fel!

2011.09.26. 23:07 Öltönyösrabszolga


Tibor friss bevándorlóként épp a londoni munkakeresés nevű társasjátékot játsza, és mivel minden kezdet nehéz, miután kimaradt egy körből, rögtön a szanatórium mezőre lépett. Egy gyógysör után megrázta magát és nagyjából harminchét munkakereső hírlevélre iratkozott fel. Még tart a büszkesége, így a zoknipárosító, csirkegyári szeletelőspecialista, valamint a szórólaposztás balerinajelmezben a minimálbér feléért még nem gondolkoztatja el eléggé, így mindenáron öltönyös melót akar.


Az irodai patkánymaffia meg pont az ilyenekre vadászik. Adott egy termék, ami, hogy kicsit megnehezítsék a tiborok dolgát, nem is túl kézzelfogható, mondjuk valami jól hangzó menedzsment konzulting, amit legalább olyan nehéz eladni, mint jeges vizet az eszkimóknak. A maffia TUDJA, hogy egy ilyet iszonyat sok munkaórába kerül eladni, így még minimálbérrel számolva is sokba kerül. Így tehát az állásvadászó lelkes tiboroknak küldenek egy emailt, hogy gratulálunk, nagyon megtetszett az önéletrajzod, szeretnénk ha megjelennél kedden este fél hétkor a Bitumexnél személyes interjúra. Későket sajnos nem áll módunkban beengedni. Red flag 1. Mi az, hogy későKET? Hát többen leszünk? Majd kihullik a férgese.


Ott voltunk, nem késtünk. Red flag kettő, Öltönyös is írt az e-mail címre, hogy hát hallotta hogy palimadarakat keresnek, roppantul érdekesnek hazngzik, meg lehet-e jelenni? 10 percen belül vissza volt igazolva. Lehet. De csak mert jónak tűnsz te is.

Nagyjából 20-30 kis áldozat ült csendben az irodában, székeket elhúzgálva az asztalok mellől, mindenki full kiskosztüm / öltöny-nyakkendő, fényes cipő, ahogy egy CEO állásinterjúra illik megjelenni. Fotó mellékelve, kattintásra nagyobb lesz.

A mai showman, James pontban fél hatkor megjelent, és villámgyorsan vázolta a helyzetet. Menedzsment konzultingot árulunk, pár hónapja költöztünk ebbe az irodába (a koszból ítélve az a pár hónap olyan 50-60 lehet) és már keressük az újabb csillogó irodánkat, mert mint látjátok, rohamtempóban bővülünk. Válság van, de mi ennek örülünk, mert így még nagyobb a kereslet a termékünkre, szóval egy félig vak, értelmi fogyatékos csincsilla is el tudná adni, hát még ti, igazi talpraesett sales managerek. Szóval 5 percen belül elhúzta a mézesmadzagot, enyhe csúsztatással elültette a gontolatot az áldozatok fejében, hogy három-hat hónapon belül ők nyitják az új irodát Dubaiban. Szalagvágás, pezsgő, siker, pénz, fogsoron megcsillanó sales-vigyor.

Nnna. Az lesz, hogy gyorsan fel is mérjük a kommunikációs készségeiteket, itt ez a pár telefon (Tibornak ekkor tűnt fel, hogy több telefon van az irodában, mint számítógép) ahol rögtön kis szituációba is keveredtek, na nem kell megijedni, nem a vevővel, csak ezekkel a lelkes sales srácokkal, bök az iroda túlsó szegletében szalonnázó fiatalokra. Lehet elvinni a scriptet, itt van az asztalon hatmillió példányt csináltunk, hogy jusson mindenkinek (meg a jövő hetieknek is).


"Good morning, my name is _______, calling from Strategy Insights International. I understand that you are the CEO/MD/Partner at _____ (Company name), is that correct?


The reason I have contacted you directly is that we are working on a very senior HR project and we are looking for a company bla-bla-blah..."


Egész oldalas a szöveg, aki a végére ér anélkül, hogy rácsapnák a telefont, az lesz a hónap dolgozója, vagy valami ilyesmi. Tibor szerint ez a cold callingos telesales még az áruházban parfümöt/ internet előfizetést/ kristálynyulat rádtukmáló agresszoroknál is rosszabb egy fokkal, ígyhát úgy gondolta, hogy távozzunk angolosan.


Mondjuk útban kifelé feltűnt, hogy az eligazító és tájékoztató cetlik az asztalra oda vannak ragasztva, és a ragasztó állapotából ítélve nem ma kerültek oda, bizony már több havi kosz van a félig felpenderedett cellux alatt.


Gyerekek, így nem lett Tibor bácsikátokból telesales-es, így folytathatta a társasjátékot. Mivel ezután a kocsmában dobott egy hátast hatost, így húzhat egy szerencsekártyát, ami alatt remélhetőleg egy igazi állás lapul. Sok sikert!

 

Napirajz - PAH

Kép innen: http://napirajz.hu/archives/2007/06/22/PAH/

Ámbár klasszikus. Ha nem ismerted, azonnal kiolvasni a Napirajzot.

4 komment

Címkék: karrier london portre dobbenet

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr913400130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.10. 18:07:01

Na, csak hogy örüljél.
Ééééés- elsőőőőő!!!
Remélem, azóta megvan az iroda Dubaiban.

Szubrina 2016.02.16. 16:28:49

hehe, ez jó volt.:)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.04.29. 09:24:48

@Szubrina: Nocsak, nem is gondoltam volna, hogy valaki még idetéved:) Ha tetszett, lehet jönni a másik blogra:P

Szubrina 2016.04.29. 22:13:32

@Eltévelyedés: b+ ez is vagy 2 hónapja volt...te vezettél ide a jobangelről...
micsoda invitácó...és mi vár a másik blogon...nem írsz egy kis ízelítőt? vagy csak az olvasottságod növelésére kellek?:D
süti beállítások módosítása