Lapát

2010.09.28. 16:48 Öltönyösrabszolga

Happy-dance

Ez is megvolt, még sose lettem leépítve. Hát most már de. Ugyan lélekben már egy hónapja felmondtam, köszönhetően annak, hogy a cégnél az egyetlen értelmes létforma az új operations director, viszont 2 hónapja a pénzügyi igazgatónak jelentek. Elvileg. Gyakorlatilag a kutyát nem érdekli mi van, de az összes sunyi sales-es azt szeretné, ha minden problémájukat megoldanám, minden munkájukat elvégezném helyettük. Ők meg csak felvennék a jutalékot.

Átalakítjuk a cég struktúráját, így a pozíciómat a "megszünés veszélye fenyegeti" - Fogalmaz a karót nyelt HR-es. Érted, még ma, amikor már másfél hete közölték a hírt és a pozíciómra való újrainterjú eredményét értékeljük ki, ami -meglepő módon- sikertelen lett, még akkor is csak a feleslegessé válás lehetőségének a veszélye fenyegeti a pozíciómat. Nem engem, ugyan mááár.

A dolog jó oldala, hogy ők mondtak fel, és nem én. Egyrészt az igazi Öltönyös nem mond fel addig, amig nincs másik állása, kellemes meleg van az irodában, plusz korlátlan internet és ingyentea áll rendelkezésre. Másrészt ez azért jó, mert így vastagon fizetnek, rám meg várnak az új vadászmezők!

Végül, amikor azt hiszed, hogy ilyen csak a filmekben van, nos akkor elmondom, szó szerint ez történt velem is, mint ami az alábbi videón. Bár Clooney-nak jobban örültem volna, sokkal stílusosabb, mint a HR-es kislány szövegfelolvasása, papírról.

 

Áh, a film forgalmazója tűzzel vassal írtja a 25 másodperces jeleneteket is a filmből, nehogy kiderüljön miről is szól és sohase adjak pénzt a filmjükért. Ahelyett, hogy örülnének, hogy az emberek bátran hivatkoznak a legjobb jelenetekre. Lényeg, hogy itt egy olyan jelent volt, ahol szegény munkavállalót a hatékonysági konzultáns behívja kis szobába, és mire kettőt pislanthatna, már alá is iratták vele a kilépő papírokat, bizonsági kártya leadva, számítógépes account letiltva, mindezt úgy, hogy teljesen törvényes legyen. És Clooney ezt zseniálisan csinálta.

 

1 komment

Címkék: munka london rabszolgasag

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr903400096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoff 2010.09.29. 11:44:29

Hat Fogi, lehet, hogy az egyik sales-es titokban tud magyarul es olvasta a patkänyos bejegyzest a blogodon? :)Mennyi a felmondäsi idö? Es mi a helyzet az uj vadäszmezökön?
süti beállítások módosítása