Darwin's Deli sandwitches

2010.04.16. 12:31 Öltönyösrabszolga

Öltönyös úgy gondolta, miután megszabadult magyar rabszolgatartójától, mekkora élmény lenne a szabadban dolgozni, mégis emberekkel, és pénzzel is foglalkozni, hogy ne távolodjon el nagyon szakmájától.

Erre tökéletes megoldást látszott nyújtani a Darwin's Deli Sandwitches fiatalos, dinamikus csapata, ahol a jókedv és a munka egyszerre nyújt jövedelmező és értékteremtő ...  Be lehet ezt a mondatot fejezni értelmesen? Hogy is szokták a hasonló hirdetésekben?

A Valóságban ez úgy nézett ki, hogy a Szendvicses kizsákmányolók berendelték a kismókusokat a depóba reggel, eladták a szendvicseket-italokat-csokit-csipszet és egyéb öltönyös eledeleket a bringás mókusoknak, remélve, hogy el tudjuk adni őket. A futárok pedig egy adott útvonalat bejártak, napi 10 mérföldet tekerve, vontatmánnyal, emeletekre hurcibálva a teljes árukészletet, dacolva az elemekkel, szakadó esővel és februári hideggel, miközben azon imádkoztak, hogy a következő stopon az öltönyösök majd kevésbé húzzák a szájukat és végre megnyitják a pénztárcájukat, az egyetlen élelemforrásuknak.

De a törpök élete nemcsak játék és mese! A legfontosabb az ügyfél, régóta nevelik ezt belénk mindenhol, akinek olykor különös személyisége, egzotikus szokásai vannak:)

  • A spúr: Minden nap jön, mindennap megkérdezi mindennek az árát (vastag számokkal rá van írva), majd a legolcsóbb kis zsömlével távozik.
  • Az almás srác: Egy darab alma. Minden nap. Biztos komolyan veszi az ősi walesi mondást, miszerint "an apple a day keeps the doctor away". De hogy miert nem tud hét elejen egy kiló almát megvenni a sarki zöldségesnél, az rejtely.
  • A Jó vevő: Minden nap hűségesen jön, Szendvics-Ital-Chips-néha csoki.
  • A temetkezési vállalkozó: 2 kóla egy olcsó szendviccsel.
  • A legrosszabb fajta: Láthatóan komoly vásárlási szándékkal érkezik, pénz a kezében. Feltúrja az egész árukészletet. A Chipseket porrá töri. Mindent megnéz, megkérdezi van-e majonézes-sonkás, esetleg halas-szalonnás. Van. De az nem jó neki. Ez meg van nyomódva. _AZ_ MI benne? Ebből van fehérkenyeres? Miután már két perce a kezében fog valamit, és fél perce összehasonlítgatja egy másikkal, végül mégis úgy dönt, hogy köszöni, egyiket sem kéri, inkább lemegy a tescoba valamiért. És ezt képes hetente háromszor is eljátszani.
  • Sört-cigit árulsz? Nem. (Pedig kéne, kávéval, gombával)
  • A Vega: Miután feltúrta az egészet, megkérdezi, van-e vega cucc. Rámutatok 4 szendvicsre, meg még négy nem-szendvicsre. Hát azok nem tetszenek. Miért nincs nagyobb vega választék? Jólvan, megpróbálok neked hozni holnapra, amit szeretnél. Mit szeretnél? Hát nem is tudooom. (Azért nincs vega kedveském, mert rajtad kívül csak egy-két vevő szokott ilyen perverz dolgok után fintorogva érdeklődni, a nem eladott szendvicsek meg az én fizumból jönnek le.)
  • A Levesbrigád: Egy tetőtérben 3-4 ötvenes pasi, filmes-designer studiója, 2-3 titkárnővel. Köszönik, nem élnek semmi szendvics-kóla-főétel cuccal, kizárólag a napi levesből kérnek 4-5 adaggal, meg a samosa nevű indiai fűszeres zöldséges-húsos-tésztás háromszögből.
  • A portás: Minden nap kinéz magának valami 1 font környékén levő kis-zsömit, és megpróbál 20 fontossal fizetni. Ha nem 20-assal jön, akkor előkotorja a múlt hónapban begyűjtött összes egy két és ötpenniysét, és hosszú számolgatás után átadja.
  • A Hitelezősök: Kizárólag egy irodára jellemző, 3-4 harminc körüli srác, meg egy csaj. Miután kinézett valamit, esetleg bele is harapott, ráébred, hogy sajnos pont nincs nála kettőnyolcvan. Fizethetne-esetleg holnap? Hát persze. (Különben buktam az eladást, kényszerhitel) Másnap természetesen nincs bent, vagy fontos meetingen van. Hét végére általában összevakarja a pénzt, és megadja, harmadik felszólításra. A többiek nem adnak neki. Ő meg soha, de soha nem tesz be reggelente egy ötfontost a zsebébe. Inkább holnap is kér háromnegyven hitelt, miután megadta a két nappal ezelőttit.

Igazi kemény, kihívásokkal teli munka, amely biztosít napi hat óra elfoglaltságot, 20% jutalékot(= napi 20 30 font, ami pont fedezi a nagyon szűkös megélhetést) és korlátlan mennyiségű maradék szendvicsfogyasztást. A legjobb a mellékhatás volt, feszes fenék, izmos combok, kockásodó has. Friss levegő, emberekkel foglalkozás. Kívánhat ennél többet az ember fia-lánya? Gyere te is biciklis futárnak! Fura módon mindig van felvétel:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka london portre

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr573400079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása