Budapest, 2007, Internetre várva...

2007.09.21. 15:43 Öltönyösrabszolga

Öltönyös kezdi azt hini, hogy a blogja átalakul egy fogyasztóvédelmi nyavalygáshalmazzá. Már megint felidegesítette őt a Nagy Gépezet, amit megpróbál kiadni magából.

Tehát Budapest, belváros. Öltönyös szerény hajlékába INTERNETET szeretne. 2007-ben. A reklámok alapján elkényeztetve érzem magam, tengernyi ADSL szolgáltató harcol a kegyeimért, itt vannak a kábelesek, és persze a mobilos mogulok is hajtanak a pénzemre. Nincs is ennél egyszerűbbb, csak bökni kell és már holnap folyik a csapból a net.

Hohóóó! Megtetszett az egyik ADSL szolgáltató, még telefont is adnak mellé, "ingyen", hát  felhívom, hogy akkor most csókolom, szeretnék egy ilyet..., hát kiderült hogy nem, mert még sosem volt telefonvonalam, az pedig köll. Akkor irány T-com, havi előfizu legolcsóbban is 3000 körül jön ki, 1 éves hűségnyilatkozattal. DE NEKEM NEM KELL TELEFON!

Itt kiderült, hogy az ADSL szolgáltatók 90%-a kiesett, mert mindenkinek kell élő telefonelőfizu.

Na van itt a pakliban 2 szolgáltató, aki hajlandó nekem elintézni, hogy ne kelljen T-comhoz futkosnom. Telefont nem is kapok, igaz havi előfizu nagyjából 3000el drágább, mintha hagyományosan intézném. Hmm. Legyen.

Persze ők is mennek Tcom bácsihoz, akik már a törvényben kötelezett 60 napot is túllépték, és még mindig nem tudták telepíteni, mert "egy nagyon ritka hiba van, a körzetemben elfogyott a szabad kapacitás" És ha túllépjük a 60 napot, akkor mi van? Egyetlen HelpDeskDroid sem tudja a választ. Hadd ne mondjam, hogy ezt az 5. naptól tudták, de nem szóltak volna. A modem persze másnap kijött futárral, azóta is ott porosodik.

Oké, kábelt akarok. Chello, TVnet, satöbbi. Long story short, sajna senki nem akarja behúzni a a kábelt a házamba. Mer nem. 2 házzal arrébb van, nálunk nincs. ááá!

Mikrohullámúak: havi 15-20+beszerelési költség 50. Kb egy 3000 Ft os ADSL sebességéért. Köszi.

Maradnak a mobilosok. Minden szép, de 2 év hűséget kell fogadnom!

Mit tegyek? Én csak egyszerűen akartam írni pár levelet... Szipp...

5 komment

Címkék: computer uzlet fogyasztovedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr343399999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tappancs · www.szorosnyuszitappancs.blogol.hu 2007.09.21. 18:20:18

nálunk a házban pont ezért beltav.hu van, igaz, csak úgy szerelik, ha legalább öt előfizető kéri a házban. viszont havi 4788 ftért 1,5 M-t küldenek, és csak ritkán van szolgáltatásleállás....

DuDe · http://dude.blogol.hu 2007.09.21. 18:34:16

Hali! Nagyon gáz megkérdezni, hogy melyik szolgáltató volt ez a bizonyos ADSL-es? Többé-kevésbé belelátok a témába, ezért kérdezem...

Mefi · http://mefi.be/ 2007.09.23. 11:55:52

Ne is mondd, én is most akarok netet beköttetni, és hát szánalmas. A T-t sokallom; az ár/érték vagy az ár/sebesség tekintetében szar. Cselló rulzik, de az nincs ott, ahol kéne. Van helyette EMKTV, de oda meg majdnemhogy Széchényi által hitelesített építési engedélyt kérnek, mert nem ám úgy van, hogy bemész és kapsz netet, nem, hozzál ilyen szerződést, olyan igazolást stb. Szóval hiába nyomatják a süketet, hogy így net, meg úgy net, szar a helyzet, az van. A cselló a legkorrektebb, arra jöttem rá.

Ismeretlen_69774 2007.09.24. 10:29:05

Dude, ez az Interware. Hogy konkrétak legyünk.

spamle 2007.09.27. 22:37:30

Ha lejár a 60 nap rendeld meg újra, de ha kapacitás hiány van esélytelen vagy! Nem fér be a vonalad az adsl központba, mert abban limitálva van a beköthető vonalak száma. Vagy telepítenek új központot, ha van annyi megrendelés a környéken vagy meg kell várni, hogy valaki megszünteti az adsl-t és akor bekerülhetsz.
süti beállítások módosítása