Céges kocsi mi? Csak nehogy valami baja essen...

2009.03.03. 16:13 Öltönyösrabszolga

Nem az a baj, hogy megszorítások vannak, hanem ahogyan azt komunikálják!


Team vacsora helyett team sörözés. Rendben van, szarban vagyunk. Csak ne a sörözés előtti meetingen nyalt volna fényesre minket az európai vezér, mennyire fasza gyerekek vagyunk, mennyi csillió-trillió dollárt hoz kis csapatunk a cégnek, éshát különbenis brávó, bőven az elvárások felett teljesítünk. De sajnos egy nyüves ötezer forintos vacsora fejenként nem fér bele.

Mi birkák pedig megértőek vagyunk. Igen, tényleg szar helyzetben vagyunk, kibírjuk. És akkor egy szép napsütéses délelőtt kapunk egy levelet a helyi főnökségtől:

"Sziasztok, úgy tudjuk, a ti csapatotoknál(20 fő) két parkolókártya van, az egyiket szeretnénk visszakérni, mert egy kolléga vállalati autót kapott!"

Hogy nyelnéd le keresztbe a slusszkulcsot, hát ezért nincs itt bérfejlesztés, meg vacsora! Autót kapott mi? Az ilyenek miatt cseppet hiteltelenné válik minden sajnálkozást, együttérzést kicsikarni akaró e-mail, dícséret, akármi. Ha tudnék rajzolni, akkor most valami hasonlót rajzolnék, mint mindenki Grafit-ja, mikor pénzt nyúltak le a hitelkártyájáról. Áh, inkább, küldök még két önéletrajzot jobb helyekre.

3 komment

Címkék: munka karrier dobbenet rabszolgasag

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr843400059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_92438 2009.03.04. 03:57:57

Ejj de ismerős. :) Szerencsére kiszakadtam a csúnya-csúnya médiamulti világából :)

Hugi 2009.03.06. 09:49:41

És azt a hóra kiszaladva fogják lebunyózni a jelenlegi kártyatulajdonosok, hogy kinek a parkolókártyája megy a vezérigazgató kartárs unokaöccsének? Vagy ez nálatok elvi kérdés, és egy ilyen e-mailt olvasván az érintettek első gondolata nem az, hogy "a büdös nagy francokat" (esetleg cifrább), hanem kiejtik a laptopot a kezükből, és az idővel is versenytfutva lélekszakadva rohannak, csak hogy az ő kártyájuk szolgálhassa Cég javát. (Nekik úgysem lenne rá szükségük, vagy hát legalábbis majd inkább valahogy megoldják, de ezt a szégyent sosem tudnák magukról lemosni.)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.03.06. 14:26:42

Háát... Jó dolog ez a válság... Arra mindenképpen, hogy amint befigyelt, minden melóhelyen gyorsan kijelentették, hogy se prémium, se fizuemelés... A fölösleges, visszamozdító barmokat persze nem rúgják ki...
süti beállítások módosítása