Ezek a mai fiatalok....

2008.12.04. 14:42 Öltönyösrabszolga

Jajj nagyon divatos mostanában AC-t rendezni. (Alias Assessment Center, elnézést a szakzsargonért. Hivatalos magyarázat a linken, HR-esek szerint kiváló szelekció bizonyos munkakörökre, Gipsz Jakabok szerint fél-egy napos bohóckodás, hogy a HR-esnek legyen munkája) Öltönyöséknél is egyre többször látni egy-egy meeting szoba ajtaján, hogy itt most bizony AC van, ne etessük a jelölteket. Öltönyöst azonban furdallja nagyon a kíváncsiság, mi is lehet odabenn, mert ő még hagyományos, interjúzással jutott be, kismillió kör után. Újra meg nem mer jelentkezni, még a végén nem felelne meg:P

Véletlenül sikerült összefutni két frissen végzett AC-ssal, mikoris a vadiúj kávé automatát akartam tesztelni, forró csoki ügyileg.

-Sziasztok, ti most az AC-ról jöttök ugye? Megkérdezhetem, milyen ez manapság?
-Lesajnáló, stílusban: Húú nagyon kemény...

Erre mind a ketten felsőbbrendűségüket éreztetve összenéztek, sarkonfordultak és elviharzottak. Öltönyöst meg azóta is foglalkoztatják a kérdések: Mi történehetett odabenn? Ennyire gyér a cég AC-ja, vagy ennyire pofátlanok a mai fiatalok? Esetleg kombinálva. Ők most a nem megfelelt kategóriába kerültek és eltanácsolták őket, azért dühösek, vagy eléjük tettek egy szerződési ajánlatot, ami nem felelt meg királyi igényüknek? Esetleg illetlent kérdeztem? Netalán csak az ingyenszendvicsért jöttek a fiatalok, úgynevezett megélhetési AC-zók?

 

5 komment

Címkék: munka karrier rabszolgasag

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr343400054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyös · http://oltonyosrabszolga.freeblog.hu 2008.12.04. 16:23:12

Ne haragudj kedves Jácint, javítottam a bejegyzést, magyarázat benne.

jacint70 · jacint.blog.hu 2008.12.06. 20:36:41

És Te hiszel az ilyesmiben?

oltonyos · http://oltonyosrabszolga.freeblog.hu 2008.12.07. 02:43:41

Mármint az ilyen kiválasztási módszerben? Bizonyos pozíciókra igen, hiszek benne, magam is imádok interjúztatni, megfigyelni. De azért ne essünk túlzásokba, teddide-teddoda munkást, és vezérigazgatót nem így. Esetleg ha dobsz egy e-mailt pontos kérdéssel, szívesen válaszlok:)

Hugi 2008.12.09. 16:32:59

Legújabb táboroztatós élményeimet eszerint egy AC előzte meg, merthogy pont egy ilyen csoportos izén vettem részt hozzá. Hö, menő voltam, beválogattak, most aztán kedvemre ehetem a gyerekeket! :)
süti beállítások módosítása