Jóska, levelet hozot a Póóósta

2008.02.17. 20:57 Öltönyösrabszolga

Egy egyszerű közgazdász filozofálgatásai

Öltönyös csomagot kapott a messzi Amerikából. E-bay-en vásárolta ezt a friss ropogós laptopot, laza 1 hónap alatt ide is ért. Illetve hamarabb, csak büszke nemzetünk határőrsége a postával karöltve rátette a kezét. 2 heti hánykolódás után (a bélyegző szerint január közepén látta először magyar határőr) írt egy levelet a posta(január31), hogy fáradjak be az Orczy téri főpostára, és VÁMKEZELÉS céljából vegyem is át, fizessek.

Érkezés után -mivel irányítótáblák nincsenek-, a helyi secustól/portástól tudom meg, hogy ilyen ügyekben második elmelet, ötös ablak. Ötös ablaknál ügykezelnek 5 percig, fáradjak át az egyes ablakhoz. Egyes ablaknál tisztelt határőr kollega szintén ügykezel, nyom rá 2 pecsétet. Vissza az ötös ablakhoz. Még két ámen és pecsét után várjak a hetesnél, ott kapom meg a masinériát. Néni el, raktárosfiú kitolja (20 perc múlva) kiskocsin, átadja a hetes ablakba, vámkezelni. Néni szorgosan vámkezel, majd kihozza: Hatszázkilencvenat forintot kérek!
Öltönyös, az egyszerű közgazdász, miközben leszámolja szigorúan apróban az összeget, elgondolkodik a következő pár dolgon:
-Hogy két hetet ültek rajta, szemétség, aggódtam, hogy meg sem érkezik.
-Hogy nekem kell ellátogatni hozzájuk, az kényelmetlen és bürokratikus.
-Hogy csak a szemem láttára 4, azaz NÉGY ember ügykezelt különböző ablakoknál, különböző fűtött irodákban, küldtek nekem levelet, papírokat adminisztráltak, az pazarlás. A befizetett 696 Forintom egyszerűen NEM fedezi az ő munkabérüket, irodabérletüket, tébéjüket, satöbbit. Tehát MINDENKI boldogabb lett volna, ha egyszerűen vámkezelés nélkül megérkezik hozzám a csomag.
-Hogy magyarpostás celluxxal volt körberagasztva, az meg szinte pofátlanság, nem is tagadták, kinyitották. Milyen alapon? Kérdem én; aszongya hetykén, ha nem tetszik bekaphassam stílusban: lehetett volna benne bomba is. Végülis ja. Bár úgy tudom, a reptereken már egy ideje sikerrel alkalmaznak ilyen átvilágító berendezéseket, pont bombakeresés céljából.

Büszke nemzetünk postája és határőrsége súlyos időzavarban szenved, nem kapták meg 20 éve azt a feljegyzést, hogy itt valami változás lesz az ügymenetben... Vajon arra is van apparátus, hogy el is olvassák a leveleinket?

2 komment

Címkék: hivatal idiota fogyasztovedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr693400016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · jacint.blog.hu 2008.10.10. 14:34:38

Bocsi, de szerintem kevered a Határőrséget a Vám- és Pénzügyőrséggel... Előbbi tavaly év végén megszűnt, és addig sem foglalkoztak vámolással...

Hatesz 2009.01.14. 16:05:34

Erre csak annyit, hogy Magyarorszägon leteznek meg vamtörvenyek, marpedik amit kint vettel, az VAMKÖTELES! Ilyen jogon nyitjäk ki, es mivel postan jött a posta 1 emberenek (ha jol tudom csakis 2 vamos jelenleteben) JOGA VAN kinyitnia! Vagy nyilvän miutan siman megkaptad volna a csomagot Te BEMENTEL volna a VPOPhoz, hogy haho, szeretnek vamot fizetni a külföldön väsärolt kütyü utän... Szoval ÖRÜLJ kedves Öltönyös, hogy csak ennyit kellett fizetned (amugy az összeg tenyleg röhelyes)
süti beállítások módosítása