Boldogság

2008.10.24. 07:37 Öltönyösrabszolga

Öltönyös jár-kel a világban, és néha elgondolkozik a boldogsághoz vezető úton. Dolgozunk, hajtunk, lesz nagyobb hűtőnk, több steaket eszünk, nagyobb autó, amiben nagyobbra növeszthetjük a hátsónkat, közben napi 10 órát stresszelünk a nyakkendő szorításában, és elhitetjük magunkkal, hogy ez a legjobb út a boldogsághoz. És ha sikerül megvenni a legokosabb telefont 500 dollárért, akkor aztán teljes nirvána.

A képen a büszke apuka látható, az Indiánok földjén, a virágbizniszben utazik, kb napi két dollárt keres a családja. És mosolyog.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr693400049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · jacint.blog.hu 2008.10.24. 23:07:44

Érdekes bejegyzés, már megint... Azért fogadjunk, hogy Te se örülnél, ha "felszabadítanának", cserébe viszont csóró virágárusként kéne tengetni a napjaidat... Ilyenek vagyunk, erre szocializálódtunk, ezt már nem fogjuk levetkőzni, csak ha valami nagyon durva változás lesz... Ha nagyon érdekel, és dobsz egy mailcímet, akkor megírom miért Jacint...

Hugi 2008.10.29. 10:36:18

Igen, igen, igen, igen, megértük, hogy bátyus határozottan elgondolkodik az anyagi javakon!!! :) Egyszer talán oda is eljut majd, hogy felesleges utalványait majd családtagjanak, barátainak (és egyéb üzletfeleinek... hm, ugye, Nyuszi?) ajánlja fel. Mármint ingyen... ó, minő utópia... Jacint: hát igen, valóban hozzászoktunk már a fáról lejött élet vívmányaihoz. Csak egyet lehet érteni vele. Gondolom Öltönyös sem úgy értette, hogy na akkor irány a sarki kuka.

alice 2008.11.08. 00:32:41

Ezen már én is elgondolkodtam. Pontosabban rájöttem, hogy felesleges összevásárolni minden szart, műszaki cikket, kacatot, amit utána csak kerülget az ember. Pl, mikor rájöttem, hogy van skype, vettem gyorsan mikrofont, hogy az milyen jó lesz. Kábé 2x beszéltem valakivel rajta. Azóta itt porosodott. Most a férjem külhonban, hogy lássa a gyereket, vettem webkamerát gyorsan, 3x vagy 4x beszéltünk, a másik szállodában már nincs net, meg aztán hazajön. ennyi volt a webkamerázás is. Még folytathatnám a sort, szerncsére szobabiciklim nincs, mert az is két nap után ruhafogassá válna. Le kell adni ezt a nyomorult szerzési vágyat.
süti beállítások módosítása