Csoki a Csokigyárban

2008.08.20. 11:49 Öltönyösrabszolga

Ugye, mindenki sok olyat hallott már, hogy a csokigyárban annyi ingyencsoki van / jár, hogy már senkinek sem kell. A sörgyárban is kapnak sörutalványt Öltönyös bajtársai. Légitársasági dolgozók ingyenjegyeket kapnak a cégtől. Öltönyös most éppen az IT outosurcing bizniszben utazik, szolgáltatásokat ad el. Az ügyfél jön, fizet, mi meg adunk neki olyanokat, mint például:

-Help Desk szolgáltatás. Ha Vazulkának valami baja van a gépével, felhív minket és mi szerződés szerint 2-4-8 órán belül, neátán másnapra megjavítjuk / kicseréljük a ketyerét.
-Move szolgáltatás: Ha az ügyfél a marketingosztályt akár épületen belül áthelyezi, akkor felhívja a Help Desket, és mi megyünk, átpakoljuk nekik a gépeket, mindent beüzemelünk az új helyen.
-Deskside Software Support: Ha az ügyfélnek installálni kell valami programot Koppányka gépére, akkor hívja a Help Desket, aki a messzi távolból belenyúl Kipp-kopp gépébe és mire visszajön az ebédszünetről, már ott is az új programja.

Az ember azt gondolná, ha a cégen belül van valami bibi, akkor a csokigyár mintájára, szemvillanás alatt, ultraprofi módon megoldást találunk rá, hiszen mi ebben vagyunk jók, ezt szeretjük csinálni, a falra meg hangzatos jelszavak vannak írva, miszerint mi csodákra vagyunk képesek bármikor bárkinek. Mondjuk ezt Amszterdamban a piros lámpák búrájára is ki lehetne írni.

Öltönyös részlege költözött a pincéből a tízedikre. A naív dolgozó azt hitte, reggel bemegy és az új helyen ott a gép, szebben ragyog mint valaha. Ugye sejted, nyájas olvasó, hogy ha így lett volna, nem születik meg ez a post. Öltönyös mindent magának csinált, gép szétszed, kiskocsit szerez, felliftez, gép beüzemel. Öltönyösnek új szoftverre volt szüksége megváltozott munkaköréhez. Kerek 23 napra és 4, egyre anyázósabb e-mailre volt szükség, mire megkapta. Öltönyösnek ellopták az egerét. Az IT válasza 4 nap után „Nincs rá pénz, kölcsönbe tudok adni egyet”.

Hát kéremészépen, hol a csoki?


 

1 komment

Címkék: munka karrier idiota rabszolgasag

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr563400038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsotti · zsottiblog.blogspot.com 2008.08.20. 16:20:56

Esetleg a konkurenciat kellett volna megbizni, hogy koltoztessen at titeket, amig ti masokat "help desk"-eltek, meg "Move"-oltok. :D Ezaltal belelathattatok volna, hogy ok mivel jobbak, rosszabbak nalatok szolgaltatas teren. (Nalunk van ingyen csoki, chips, stb...de hidd el, nem feltetlenul szerencses ez hosszutavon :))
süti beállítások módosítása