Öltönyös és a Bejglisütés

2007.12.21. 11:51 Öltönyösrabszolga

Öltönyös nagyon boldogan ment haza munka után, karácsony előtt ez volt az utolsó nap a rabságban. A hivatali patkányok még megszorongatták pár millió dollárral, de hősünk végül kikecmergett az excel táblák fogságából!

 

Hazaérvén kiment a kertbe, aratott egy kis búzát, a tyúkok alól kirabolta a friss tojást, csákányozott egyet a cukortömbből, megtört egy kis diót, és nekilátott a karácsony egyik legizgalmasabb rituáléjának, a bejgli főzésnek. Az este mottója: „A tészta, csak jelzésértékű!”

Öltönyös még sohasem csinált bejglit, de ha a vén nyannyerek képesek rá, akkor ő is. (Tudom, a TE nagymamád a legaranyosabb Nyannyer a világon.)

 

Az eredmény a képeken látható, Öltönyös és kedves családja még életben van, köszönik jól vannak. A finálé parádés képeivel búcsúzom Hölgyeim és Uraim! Kellemes Bejglievős Karácsonyt és nagy zabálást kíván önöknek Öltönyös és a stáb minden tagja! Az Újévi viszontlátásra!

 

bejgli tészta nyújtás

bejgli a sütőben, kisült

forró bejgli

Kihűlt Bejgli

 

2 komment

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr43400011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · jacint.blog.hu 2008.10.10. 14:45:25

Ügyes vagy, hogy nem repedt ki... Én kétszer próbálkoztam vele, azóta Karácsonykor egyéb mákos-diós megoldásokat alkalmazok...

Öltönyös · http://oltonyosrabszolga.freeblog.hu 2008.10.10. 15:59:42

Öltönyös most elmondaná, hogy az a titka, hogy... de nem tuja... Az biztos, hogy nem sajnáltam belőle semmit, no spórolás, mocskos drága volt, de fincsa. Aztán Öltönyös vagy őstehetség, vagy szimpla mázlista. Pedig már hallotta, hogy egyes nagymamáknak is vannak ilyen kirepedős problémái:)
süti beállítások módosítása