villamosvezetőbáácsi

2007.09.27. 11:46 Öltönyösrabszolga

Álljon itt egy történet ami egyáltalán nem szapulja a BKVsokat. Sőt, dícsér egy villamosvezetőt. Öltönyös hazafelé tartott a négyeshatos sárga csodával, amikoris az egyik megállóba beérkezvén sofőrünk kipattan, legalább akkora lendülettel, mintha a sarki bisztróba menne be a mai kisfröccsért.  Határozott léptekkel haladt a villamos mellett, elszánt tekintettel, ha amerikai filmben lenne, a kamera kicsit alulról venné az enyhén köpcös, tiszteletet parancsoló, a Cégnél már 30 évet lehúzott POZITÍV hőst. A hátsó ajtók egyikéig tartott útja, ahol magabiztosan szólította le a villamosról a gyerekkel a karján kolduló épp felszállt öregasszonyt. Ez az ő szakasza, a Blahától a Borárosig, Öltönyös sokszor látta már, gyerekkel, gyerek nélkül, görnyedve, egyenesen.

Szinte látni lehetett az utazóközönség szemében a megkönnyebbülést, amikor látták, miként ér véget a dráma, hogy nem kell magukban megvívni a harcot hogy "adjak mert éhezik, vagy ne adjak mert elissza/ a mercis kopasznak leadózza". Egyértelműen pozitív viszont, hogy nem kell végigszagolni a hölgyet.

Igen. Öltönyös azon a párton van, hogy ha ő nem utazhat  jegy nélkül, akkor az ilyenek sem. Az éjszakain már harmadik körét róvó ölbeborulós csöves, koszos nejlonnal a lába közt. Az ülésen szag és vizeletnyomokat hagyó hangoskodó részeg. A kéregetős akárki. Nem. De ha netalán rosszindulatúnak tűnnék, és valami csoda folytán VAN jegyük, akkor is kizárhatóak az utazásból a kiragasztott plakátok szerint, mert 1.zavarják utastársaikat, 2.szennyezik a járművet.

Több ilyen sofőr kéne, aki eleve fel sem engedi a buszára. Mert az az ő birodalma.

1 komment

Címkék: budapest bkv portre

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr583400000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

individuum 2007.11.05. 14:44:28

Az "Ilyenek" (?!) nyílván jókedvükből nem otthon írják a blogjukat. Az "ilyenek" egyébként gyakran zavarják az individuumot is, de belátja, hogy az, hogy hagyunk embereket magunk körül ilyen körülmények között "élni", az legalább annyira az individuum és az öltönyös szégyene, mint az "ilyeneké". Azt is belátja, hogy bár senkinek sem jó, hogy az "ilyenek" bödös, koszos jelenléte megzavarja a moziból kávéházba utazás idiljét, csak akkor várhatja el, hogy az "ilyenek" máshol legyenek, ha van erre alternatívája. Az "ilyeneknek" viszont elég kevés lehetőséget nyújt a sors/társadalom. Individuumnak nem lenne pofája elzavarni őket, mert individummal és öltönyössel ellentétben az "ilyeneknek" nincs hova menni. Individuumnak nem az a baja a nyomorral, hogy bántja a szemét/orrát, hanem az, hogy embereknek így kell élnie. Individuum nem abban látja a megoldást sem, ha félresöpörjük az ilyen szemetet, elüldözzük, kitíltjuk a városból, hogy ne bántsák az öltönyös szépérzékét. Individuumnak a verbális gázkamrák is csípik a szemét.
süti beállítások módosítása