Utazás a gasztronómiában - gyomorbavágó élménnyel

2008.04.03. 11:28 Öltönyösrabszolga

Öltönyöst szerdán ebédelni hívták a Vendéglátás fellegvárába, ahol a jövő mesterszakácsait és főpincéreit képzik, a Kerskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi főiskolára. Ilyen alkalmakkor serény tanulók főznek, felszolgálnak, és mivel ezt egy üres teremben meglehetősen mókás feladat lenne végrehajtani, vendégeket hívnak, negyed egyre. (KVIF)

Öltönyös előre is bocsánatot kér, elkésett, a CÉG-nél elhúzódott a meeting, a főnökére meg csak nem borítja rá az asztalt délben, hogy boccs, mennem kell ebédelni, miközben ő még bőszen a bevételek helyes könyveléséről regél a csapatnak. Ígyhát izgett mozgott a meetingen, lassan teltek a másodpercek, míg végre negyedegykor usgyi a közeli ebédhez. Öltönyösnek már égett az arca, így kicsit kocogósra vette a tempót, ott akart lenni, hiszen az ilyen ebédeken különlegesen finom menü várja a vendégeket, és a társaság is remeknek ígérkezett.

Érkezéskor egy ork állt útjába, mint később kiderült, egy Kerekes nevű Főork. Öltönyös illedelmesen köszönt, elnézést kért, és bebocsájtásért könyörgött. Az ork széles vállain átnézve, sok esélyt adott magának, hiszen még egyetlen vendég előtt sem volt gőzölgő leves, vagy előétel, ám az ork ezt másként gondolta.

BKV ellenőröket megszégyenítő stílusban próbálta Öltönyös tudtára adni, hogy ide bizony ő be nem teszi a lábát. Az ork tisztában volt önnön fontosságával, ő a terem királya, tehát terrorizálhatja a szorgos séfeket, alpári stílusban beszélhet tanonccal, vendéggel egyaránt.

Öltönyös úgy gondolja -naívan-, hogy ahol vendéglátást oktatnak, ott nemcsak főzni tanítják meg az embert, hanem arra is megtanítják, hogy a vendég az úr. Tehát nem beszélünk vele lekezelően, kioktatóan, bunkón, aki amúgy kedvesen és illendőn szólt.

Végül Öltönyös minden igyekezete ellenére éhen maradt, és egy gyroszosnál vígasztlódott barátjával, aki az esetet megtudva harsány röhögésben tört ki, és csak legyintett: Ja, Ő ilyen. Iskolánk (egyik) szégyene.

1 komment

Címkék: gasztro portre

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr103400021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsotti 2008.04.04. 23:39:28

Oooo Igen!! Kerekes tanar "ork" messze foldon hires stilusarol!! Zsotti is nala "vizsgazott" anno felszolgalastanbol. (Hidd el: elmeny volt vele minden perc) People szkillz az bizony sose volt erossege, de ugyan minek is kell az ilyesmi a pincer szakmahoz??...A legfobb gond, hogy nem miniszkonyas kosztumosrabszolganak szulettel, melyen kivagott dekoltazzsal meghintve. Akkor tutti bejutottal volna, sot O maga szolgalt volna fel neked, senki mas!! :))
süti beállítások módosítása