Felismered?

2012.07.18. 16:15 Öltönyösrabszolga

http://www.police.hu/friss/BRF-20120718_a3.html

kiez.jpg 

A képen látható személy feltört egy autót és egy bankautomatánál a frissen zsákmányolt kártyákkal pénzt vett fel. Az egy külön sztorit megérne, hogy találta ki a PIN kódot, de ami mégjobban zavar, a "fénykép" minősége.

Ugyan nem derül ki, hogy milyen kamera készítette a képnek nem nevezhető valamit, az ATM, egy közeli térfigyelő, vagy micsoda, de egyszerűen nem értem miért ez a tragikus minőség. Egy 10 éves mobiltelefon is jobbat csinál. Bankrabláskor is mutogatják a bank felvételét, ami homályos, 2-3 képkocka per másodperccel mutatja az eseményeket, ami szintén kritikán aluli.

Mindezektől teljesen függetlenül, amikor az ember rátéved egy ipari kamerákkal foglalkozó honlapra, vagy kamerás közbeszerzésről olvas, netalán a bankok nyafognak, milyen drága egy ilyen kamera, akkor azt látja, hogy több milliós tételekről van szó. Namost amikor a Media Marktba betérve, 40 ezerért vízálló full HD kamerát tud venni az ember, akkor úgy érzi, valami nem stimmel. Egy ATM-be csak raknak már egy rendes kamerát, ami még a pórusokat is láttatni engedi az elkövető arcán, nem? Legyen tényleg komoly kamera, ne dzsunka kínai, legyen 200 ezer. De miért kell ilyen béna képekkel és felvételekkel etetni a népet? Vagy oka van, és direkt lebutítják az amúgy tűéles képeket? Nehezen hiszem.

3 komment

Címkék: vélemény foto dobbenet

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr384664557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.20. 15:59:11

Azért, mert a HD kamera a legújabb cucc, a térfigyelőt, meg az ATM-ben levőt meg 5-6 éve tették ki, és azóta már mocskos a lencse, karcos...

Mondjuk ez a kép azért LOL, ezt senki nem gondolhatta komolyan. A frissen kiépített térfigyelő cuccoknál mondjuk inkább azon röhögök, hogy soha nem működik, amikor ellopnak valamit.
Milyen érdekes, az eddigi munkahelyeimen kb. egy sima asztali gép tudta venni sok kamera képét winyóra, folyamatosan, és 1-2 hétig tárolni is...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.08.01. 17:36:12

A válasz közbeszerzés.

És sztem a bankok is vannak akkorák és olyan lomhák, hogy azoknak is eladhatsz bármit, még ipari hulladékot is, amiért máshol fizettek, hogy elszállítsd. Feltéve, hogy bejutsz egy döntéshozóhoz, akinél forgathatod a szemedet, hogy "fél megás felbontás, hát, végülis lehet, de az nagyon sokba fog kerülni".

Ha tudnád, miket végig nem hallgattam már hoyg ezt sem lehet, azt sem lehet, vagy csak egy nagyobb afrikai ország GDP-jéért. Főleg informatika. Abba kevesen mernek beleszólni, főleg a beszerzésen és ha sikerül kizárni a konkurrenciát, azt állítasz, amit akarsz.

fepe 2012.10.03. 11:27:40

totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/10/02/az_autopalyakamera_teved_az_autost_buntetik/

Ez egy kicsit idepasszol szerintem. A cikk legutolsó képe elég érdekes, annak a fényében, hogy egy autópályát km-enként milliárdokból építenek és 12(!) fix kamera van rajta, gondolom horror áron. (Miért nem rakják bele egyből az árba azt is?!)
Szóval pár billió forintnyi nemzeti vagyont, ilyen minőségű kamerákkal őriznek a jogtalan használók ellen. Érdekes...
süti beállítások módosítása