Nagy Olimpiai összeesküvés

2012.03.28. 17:16 Öltönyösrabszolga

Öltönyös valamelyik külvárosi londoni Tescoban bóklászott 2005-ben, amikor bejelentették, hogy hurrá, a 2012-es Olimpiát Londonban rendezik! Hát, biztos nagy öröm srácok, de egy hónap múlva húzok haza, biztosan szép lesz, örüljetek, a városi káosz meg már Más Valaki Problémája. Nem az enyém.

Vadász-vadász, itt áll Öltönyös hét év múlva, és pont az olimpia helyszíne mellett bérel egy kis kuckót. Rálátás a hullámvasútba oltott irányítótoronyra és egy nagy kupac stadionra.
 
Fél éve az folyik a bulvársajtóból, hogy mennyire jó, hogy itt ez az olimpia, a sok sportoló delegáció, mecénás, unatkozó pénzesember jön Londonba és akkora a kereslet a szállások iránt, nem ritka, hogy az átlagnál öt, tízszeres áron kelnek el a szobák, lakások. Mindenki nyer, szemekben pörögnek a dollárjelek, mint Dagobert bácsinak.
 
Nos, ez igen jó dolog minden szállásadónak, de nem annak a kb négymillió embernek, aki itt lakik, albérletben. A kedves tulajok fejét ugyanis telebeszélték mesés profitígéretekkel, és sorra rúgják ki a lakókat, mert az afrikai sportolók mecénásai biztosan gyémántban fizetnek azért a pár hét ottlakásért, és ezt senki sem hagyná ki.
 
Tehát, a landlordok mondják fel a szerződéseket, amit ugye törvény tilt az olimpia miatt, node ennyi esetet nem lehet kivzsgálni, meg ki az, aki bevallja, hogy a reménybeli pénzek miatt rúgta ki a lakóját? Ha mégsem  rúgnak ki, akkor is ott motoszkál a fejükben az óriási profit reménye, ígyhát brutálisan árat emelnek. Öltönyöséknek pl. csak azért 7%, mert 2 éve az volt a szerződésben, hogy maximum 7%, de 15%-ot akart a tulaj emelni. Ugye, az infláció nem volt 7%, és ezt a munkaadók is tudják, így a bérek nem emelkedtek annyit.
 
Öltönyös már csak arra kíváncsi, mi fog történni Augusztus 12-én, amikor ez a sok érdeklődő és ünneplő olimpikon hazamegy? Itt fog állni csillió üres lakás, lakókra várva, ami, ha igaza volt a közgazdasgtan tanszéknek, mélybe rántja az árakat. Érdemes beadni az albi felmondását hogy augusztus 12-én kelljen kiköltözni? 
 
Folyt köv, az írás munkacíme: Miért szívás az olimpia, avagy hónaljszag a central line-on.
 

1 komment

Címkék: vélemény london lakas fogyasztovedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr814346168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.10. 14:51:32

Nekem mindig sántított, hogy fundamentálisan miért is jó egy országnak egy olimpia. Nagy költség, amiből ordas nagy értelmetlenségek épülnek, amiket utólag nagyjából semmire nem lehet használni. Ami meg extra áfában befolyik, az alig fedezi a megnövekedett rendfenntartási és teszemazt takarítási költségeket.
Egy nagy boost a szállodáknak, de utána jóccakát, abban az évben már nem sokan látogatnak vissza.
Marad viszont a gigastadion.

Aztán felnőttem és rájöttem.

Hát a mutyi. Az építési vállalkozó alig várja, h nagylelkű állami pénzen hatalmasat alkosson, aztán meg átépítse/eldózerolja. Az elkülönített költségvetés mintegy 2/3-át szét lehet hordani reprezentációra, ki tudja ellenőrizni? A politikus is pózolhat, a csókosok szerződést kapnak, mindent lehet a presztízsre fogni, utólag meg olyan ciki már tételesen számonkérni "nemzetünk e nagy pillanatát" - és úgysem jön már vissza az a pénz.

Ehhez csak hozzáadódik a londoni albérlet-mizéria, ami egy amúgy is sistergésig túlterhelt piacot terhelt meg (amire a demográfián túl még a jelzálogpiac befagyása is ránehezedik). Szerencsémre, ezt pont kihagytam, de nem várom, mikor megint ott fogok szerencsétlenkedni.
süti beállítások módosítása