Noir Choco Bár - szubjektív benyomások

2008.11.24. 22:55 Öltönyösrabszolga

Szín: Alagsori csokizda, szépen megcsinálva. Két egyetemista lány sürög forog a pult mögül, a munkaerő láthatóan picit alultervezve. Az Idő este 8:01
-Szia, Kerekes névre foglaltunk két személyre, 8-ra.
-Máris nézem.. öö.. 9-re foglaltátok.
-De.. Ugye, hogy nyolcat mondtam a telefonban? Mi nyolcra foglaltuk.
-Tuti kilencre. Ez biztos. Várjatok picit, megnézem van-e addig szabad hely.

Mialatt a kislány elment, Öltönyösék körülnéznek a fiatalos csokizdában. A hely picit zsúfolt, hiába, az egy négyzetméterre eső bevételt nem lehet másként a kívánatos szint fölött tartani. Csokis sütik, csokigolyók, Bolívia, Madagaszkár, India, Gambia, Mindehonnan van csoki, meg fehér Belga és a kötelező du bist Svájci?

-Várjatok még, mindejárt lesz hely, megoldjuk valahogy.
-Ja, és a nemdohányzóba ugye?
-Nem, itt egyértelműen az áll a gépben, hogy dohányzóba.

Na itt már erős szemöldökráncolás, mert arra még volt 2% esély, hogy ketten is rosszul emlékszünk a 8-9 dologra, de hogy két nemdohányzó ember miért kérné a dohányzóba...

Kb 10 perc alatt megoldódott a mizéria, mégpedig mindkettőnknek igaza volt. Ugyanis volt egy másik Kerekes foglalás is, 9-re, dohányzóba. Azért erős feketeponttal indultak, a foglalási rendszer menedzselése erősen magánügy. A vevő élből hülyének nézése pedig ősi Tuareg szokás.

A csokilap tanulmányozása után még mindig ragaszkodtunk az eredeti csokifondü tervhez, bár a neten talált ezernyolcszáz helyett kétezernégyért meggondolandó. By the way: nem hiszem el, hogy 2008-ban még mindig honlapért kell könyörögni. AZ nincs nekik (sem). De akkor hogy szerzek tusomást róluk x mellékutcában? Google barátom "csokifondü" keresőszóra nem mutatta meg őket.

Öltönyös átérzi, mennyire nehéz egy 60 m2-es pincét sikerre vinni az Oktogontól 3 percre gyalog, de hogy a mindenféle csésze csokik 590 és 1200 között vannak, az soknak tűnik. Hasonló elhelyezkedésű ivóban ennyiért 4 unikumot is lehet kapni.

A rendelés döcögős leadása után Öltönyösék körülnéztek a helységben, és úgy érezték, erősen kilógnak a hely szociális áramlatából:

zene: Santana x. albuma. Utana Santana bestof.

első asztal. Biciklisfutár csávó, fényesnacis, nyeregnél zselés puhítás, haja a sisaktól művészien szétcsúszva, übertrendi bicóskabi. A kanapén teljesen elnyúlva, a támlára csak a tarkója támaszkodik, a hátán fekszik nagyrészt. Kilátás a pinceablakra, ami elé kikötve a Peugeot versenyparipa. A kulcs vagányan a könyökére kötve, leng, mindenki látja, hogy ő bizony más mint a többi, ő az egészséges biciklisfuti, mélyen megvető pillantással a metrósokra és autósokra. Hóban-fagyban napsütésben két keréken, szénhidrát hajtáslánccal. Mellette a Nő, rendesen ül, rendesen felöltözve, tekintete a semmibe révedne, ha nem állná útját a szemközti fal. Poharát modorosan tartja, beszél bele a semmibe.

második asztal. ÖTYE. Három 40 körüli nő, otthon nem várja őket senki, mind nagyon független és entellektüel. Az egyiknek szülinapja volt, ha mindenigaz. 42.

harmadik asztal. Alkalmazott-matematika szakos hallgató, végső stádiumban. Kötött pülóver, még a Nagyi kötötte 12 éve, középhosszú, vágásra érett haj, 4 napja elveszítette a borotváját. Tipikusan az a srác, aki nőt csak az FHM előfizetésének köszönhetően lát. Valami csokilevest csórigáz, 40 centiről visszacsurgatva, viszkozitás-vizsgálatot tartva, ezzel párhuzamosan szórakoztatva a barátnőjét!!! Aki tipikus szürke egér, ha elnéztem és vissza, nem tudtam eldönteni, hogy ugyanaz a lány-e. Elfelejtettem.

negyedik asztal. 4 lány, az ELTE germanisztika-magyar szakos sztereotípia megtestesítői. Kötött oldaltáska, kötött-pulcsi/buggyos blúz, visszafogott fülbevaló, finom rúzs. Frizurájukat a Nők lapja 1983-as címlaplánya ihlette, miss január-április. Szerény, zavart mosolyok, kihallatszódó szavak: témavezető, kredit, szeminárium, tanulni, milyen jó nekeeed.


Azért néhány pozitívumot is: A csokifondü fincsa volt. A gyertya fölött puhán olvadó csokipasztilla, friss gyümölcs, marcipángolyó. Ennyi.


Ezúton köszönné meg Öltönyös Huginak, hogy megismertette vele a helyet:) Egy élmény volt:)

7 komment

Címkék: gasztro portre szorakozas

A bejegyzés trackback címe:

https://oltonyosrabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr343400053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugi 2008.11.25. 16:09:04

alkmat? ehhe... :) Valójában egyébként az elméleti matematikusok a komolyabb kaszt, ők a Gondolkodók. Az elméleti fizika és egyéb nyalánkságok kiszolgálói. A különbség érzékeltetésére álljon itt a felirat az analízis tanárom szobájából: "Az alkalmazott és az elméleti matematikusok kapcsolatánka alapja a megértés és a bizalom. Az alkalmazott matematikusok nem értik meg az elméleti matateatikusokat, az elméleti matematikusok pedig nem bíznak az alkalmazott atematikusokban." (Semmi extra, csak tetszett. Sokat nézegettem.) A Noir egyébként szerintem a sikerét leginkább a monopol helyzetének köszönheti. Ezen kívül egyetlen másik életképes csokizóról tudok, de az inkább ilyen "ugorgyunk bé 10 minutára, cimborám" típusú hely kevés férőhellyel és kényelmetlen székekkel. De a Noir design-ja különben nekem tetszik, és furának tűnhet, de voltunk mi már ott 12-en is egy rakáson. A germanisztikás csajokhoz annyit, hogy a kiszűrődő szavak inkább egy átlagos egyetemista beszélgetést idéznek nekem, amikor összeverődünk - mivel a barátaim egy jelentős része még tanul - még mindig megbeszéljük, hogy kinek mi a képzési kínja. Persze ha más téma nincs, az baj. De különben a teaház is ilyesmi néha, oda is kizárólag saját társasággal érdemes belépni, mert különben félő, hogy magával sodor a sznobizmus. Ezt különben eléggé sajnálom, mert attól, hogy az ember teaházba lép, még nem kéne, hogy kilógjon a farzsebéből a Jókai összes. És attól, hogy nem akarok füstös kocsmába menni (ami ellen alapvetően nincs kifogásom, csak megesik, hogy nyugisabbra vágyom), miért is kéne nekem életképtelenné válnom? Ja, hogy a kocsmán-diszkón kívül leginkább csokizó van meg teaház? Oda szorul az átmenet is. Esetleg lehetne csinálni elit-részleget Révay összessel, művészeti albumokkal és tréfás matematikai és fizikai feladatgyűjteménnyel (jegyzetpapít és ceruza a pultnál kérhető), meg afféle halandó-részleget... :) Persze ezzel egyúttal ketté is választjuk a népet, mesterségesen generálva egymást lenéző csoportokat. Hm, akkor ne legyen mégse.

Zsotti 2008.11.25. 16:16:34

Gondolom akkor 9-kor jott Vazulka, mint a masik "dohanyzo Kerekes". Csakannyal, ahogy illik, mert ha nem popecen folyos a csoki akkor lesz itt suhintas ezerrel!! :))

Thugsta 2008.12.27. 10:59:01

Na öltönyöském igazi bunkó vagy! Menj el a Dokk Caffe-ba csokizni.Oda a magadfajta jár... A gond csak az, hogy ott is a zsebedbe kell nyúlnod...És azt látom nem szereted....Hát nem mindenki lehet keresztény:))))

ene 2010.05.26. 11:49:35

Már nem azért, de az most miért is minősít egy helyet, hogy kik járnak oda? Rosszabb attól a csoki ott? Az hol a hely hibája, ha szerinted 42 éves, család nélküli nők járnak oda (akikkel mi is a bajod??)? És miféle derogáló megjegyzés már ez úgy en bloc a 42 éves nőkről, az egyetemistákról meg úgy általában. Tahókám, miért nem jár a magad fajta kocsmába? Esetleg valami puccos helyre, ahol mindenki jaj de sikkes? Vagy egyél dr oetkeres mikrós csokit, és akkor nem kell elviselned másokat. Jesszum. Azért örülök, hogy megemlítetted a fondüt is, elvileg az a lényege egy csokizóról szóló véleménynyilvánításnak... (és nem, nem vagyok 42 éves egyedülálló nő, mielőtt ez lenne a visszavágás)

Ismeretlen_69774 2010.06.03. 11:37:42

Drága ene, tisztelettel ajánlom a modoros.blog.hu oldalt, ahol még ennél is sokkal többféle ember is ki van figurázva. Igen, még az Öltönyösök is. És igen, vinnyogva röhögtem, hogy, ez én vagyok, és mi Öltönyösök ilyen marhák tudunk lenni:) Asszem van valami élcelődős poszt a véresszájú kommentelőkről is, érdemes lehet kikeresni. Ajánlott olvasmány lehet még a http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarkazmus is:)

anonym 2010.12.08. 18:19:14

:DDD az a legjobb, amikor épp a sudrák fikázzák a többi "kasztot". Gondolom az öltönyt, aminek a segítségével erőltetetten próbálsz megfelelni a többi yuppinak a Mr. Sale-ben vetted szigorúan leértékeléskor, dupla-dupla féláron, hogy még a 4 unicum is kijöjjön. Persze miért is csodálkozom, ha egyszer a mélyen tisztelt (?) szerző, 2010 végén (!) büszkén vállalja, hogy a legjobb jelzőjét - az übertrendi bicósfutárok, a "tipikus" germanisztika-magyar szakos bölcsészek, valamint a nagymama-pulcsiban járó matematikusok körében évekkel ezelőtt már rég el is feledett - Harcosok klubjából nyeri. Tényleg kávézz a Dokkban, bazzeg, ott belesimulsz a közönségbe.

Ismeretlen_69774 2010.12.10. 11:20:17

No, alsó kasztbelinek sem hívtak még:) Azért sem moderálom ki, roppantmód szórakoztat a fröcsögés. Érdemi beszélgetést pedig szívesen folytatok igazi emberekkel, anonym hozzászólással sajnos nem tudok mit kezdeni. A Google Analyticset vizsgálva viszont nem jövök rá, honnan jönnek ezek az emberek, pont ehhez a poszthoz. Az egész blogon annyi más csoportot sérthettem már vérig, hogy ha ez népharag lenne, akkor minden nap égő szarcsomagot kapnék a lábtörlőmre. Nekem gyanús, hogy a Noir-nak nem tetszett a véleményem. Kedves Noire, nem olyan drága egy rendes (akármilyen) honlap, meg egy kis munka, amivel a choco noire keresőszavak hozzátok vezetnének, és nem ezt a vackot dobná ki a Google a top 10-ben. Szép napot, nekem az van!
süti beállítások módosítása